ارائه تسهیلات اینترنتی و تعامل اطلاعاتی شهروندان با جامعه اطلاعاتی جهان
شهر مشهد نیازمند ایجاد سیستمهای عمومی یکپارچه شامل تجارت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، آموزش الکترونیکی و سیستم مالیاتی در سطح ادارات، سازمانها، شرکتها و اصناف است.
به گزارش دولت الکترونیک,مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد معتقد است که: ارائه تسهیلات اینترنتی و تعامل اطلاعاتی شهروندان با جامعه اطلاعاتی جهان در سند راهبردی چشمانداز ۲۰ ساله شهر الکترونیک مشهد گنجانده شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، علی آبسالان سند راهبردی چشمانداز ۲۰ ساله شهر الکترونیک مشهد را در چهار مرحله دانست و افزود: در مرحله نخست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد به دنبال این است تا قوانینی را که این شهر به عنوان یک شهر الکترونیک به آن نیاز دارد تهیه کند، تسهیلات اینترنتی به شهروندان ارائه دهد و سایتهای سازمانهای دولتی و بخش خصوصی در شهر مشهد را گسترش دهد.
وی در ادامه ایجاد ساختار سازمانی مناسب در وزارت کشور، افزایش آگاهی عمومی شهروندان و کارکنان دولت نسبت به توانمندیهای فناوری اطلاعات، تربیت نیروی انسانی متخصص در فناوری اطلاعات، ایجاد شبکه بین دستگاههای شهری، تجهیز و ارتقای سختافزار و نرمافزار واحدها و تهیه سند راهبردی شهر الکترونیک مشهد را از دیگر اقدامات سازمان در مرحله نخست نام برد.
وی عرضه خدمات الکترونیکی به شهروندان، تولید، توزیع و استفاده از اطلاعات دیجیتالی در واحدهای دولتی و خصوصی شهر الکترونیک مشهد، توسعه آموزش تخصصی به کارکنان دولت و آموزشهای ویژه شهروندی شهر الکترونیک، توسعه سیستمهای نرم افزار کاربردی در واحدهای شهر الکترونیک مشهد، اصلاح نظام مدیریت شهری و رویههای سنتی بر مبنای شهر الکترونیک را از جمله برنامههای مرحله دوم سند راهبردی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست.
آبسالان ایجاد تعامل اطلاعاتی بین دستگاههای دولتی و بخش خصوصی شهر، ایجاد تعامل اطلاعاتی بین شهروندان و دستگاههای دولتی و بخش خصوصی شهر الکترونیک مشهد، توسعه آموزشهای تعاملی تجارت نوین و تدوین استانداردهای لازم برای اداره شهر الکترونیک را از دیگر برنامههای سند در مرحله سوم این طرح عنوان کرد.
وی با بیان اینکه شهر مشهد نیازمند ایجاد سیستمهای عمومی یکپارچه شامل تجارت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، آموزش الکترونیکی و سیستم مالیاتی در سطح ادارات، سازمانها، شرکتها و اصناف است، اضافه کرد: از این رو پرداختن به این مسائل در مرحله چهارم طرح از ضرورتهایی است که به آن توجه میشود.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد، در ادامه انجام تراکنشهای ویژه به صورت الکترونیکی، ایجاد سازمانهای بینالمللی مجازی در تجارت، آموزش و بهداشت، تعامل اطلاعاتی در سطح ملی با دستگاههای دولتی و بخش خصوصی، تعامل اطلاعاتی با جامعه اطلاعاتی جهان به عنوان شهروندان هزاره سوم، بازنگری منظم سیاستها و برنامه شهر الکترونیک و به روز رسانی آن و بهبود مستمر سیستمهای شهر الکترونیک مشهد را از جمله اقدامات طرح سند راهبردی ۱۴۰۴ این سازمان در مرحله چهارم برشمرد.
آبسالان همچنین بیان کرد: انتخاب چنین مدل اصولی و مناسب در تدوین سند راهبردی شهر الکترونیک مشهد با استفاده از مدلهای مطرح در سطح جهانی و بومیسازی آن نسبت به وضعیت شهر مشهد انتخاب شده و در سطح ملی نیز از مدلهای ارائه شده در سند راهبردی توسعه فناوری اطلاعات بهره گرفته شده است.
تهیه وتنظیم:مهدی حیدرپور