شبکه خبری دولت الکترونیک – وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سال گذشته یک هزار و دویست میلیارد تومان و امسال پنج هزار و هفتصد میلیارد تومان برای تحقق شبکه ملی اطلاعات به وزارتخانه اختصاص یافته است و هنوز تحولی را در این باره شاهد نیستیم.
محمد سلیمانی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به مفهوم تولید محتوا در فضای مجازی اظهار کرد: متأسفانه مدتهاست که موضوع تولید محتوا در فضای مجازی به عنوان پدیده جدید یاد میشود که باید در آینده آن را محقق کنیم درحالی که منظور از محتوا همان متن، عکس، فیلم و… است که روزانه به تعداد زیاد در فضای مجازی بارگذاری میشود.
وی افزود: هماکنون همه کتابخانههای دانشگاهی دیجیتال هستند و تنها مشکلشان این است که به شبکهای متصل نیستند درحالی که شبکه ملی باید ایجاد شود تا بتوان همه این اطلاعات در آن شبکه قرار بگیرد و مخاطبان بتوانند از آن محتوا بهرهمند شوند و حتی برای این اطلاعات، هزینهای پرداخت کنند.
مدیریت قوی باید پشتوانه تولید محتوا باشد
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: هر روز شاهد میلیونها رکورد محتوای فارسی و انگلیسی در هر تخصصی هستیم. همچنین هماکنون بیش از چهارمیلیون و ۵۰۰ دانشجو در حال تحصیل در مقاطع مختلف هستند که در پایان تحصیل رساله و پایاننامه تولید میکنند و آن را در اختیار دانشگاه قرار میدهند.
وی بیان کرد: بطور متوسط حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون رساله به زبان فارسی در هر یک سال تولید میشود که باید این محتواها توسط مرکز دیتا سنتری، جذب شود. البته ما در این باره نیازمند پایگاه بزرگ نیستیم بلکه یک مدیریت قوی باید پشتوانه تحقق این امر باشد.
سلیمانی ادامه داد: هماکنون ایران داک بسیار ضعیف است و نتوانسته محتوای مناسب را جذب و مدیریت کند. البته ایران داک به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط نمیشود بلکه برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
وی بیان کرد: باید به شهر الکترونیک بیندیشیم و سعی کنیم خدمات الکترونیکی شهری را افزایش دهیم و شهروندان برای دریافت خدمات، هزینهای را پرداخت کنند. همچنین دستگاههای مختلف وارد شوند و اطلاعات را در شبکهای قرار دهند.
وزارت ارتباطات، شبکه ملی را جدی بگیرد
این نماینده مجلس تصریح کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید شبکه ملی را جدی بگیرد. سال گذشته یک هزار و دویست میلیارد تومان برای شبکه ملی به وزارتخانه اختصاص داده شد تا این امر بطور ۱۰۰ درصد محقق شود.
وی بیان کرد: با اعتبار یک هزار و دویست میلیارد تومان کارهای بیشتری را میتوانستند برای شبکه ملی انجام دهند. مشکل امروزمان فیبرنوری نیست بلکه باید شبکه ملی جدی گرفته شود.
سلیمانی اظهار کرد: مشکل کنونی ما برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات، اعتبار نیست بلکه اعتبارات بسیاری در دست وزارت ارتباطات است. ما برای تحقق این امر نیازمند مدیریت مناسب هستیم.
وزیر اسبق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در زمان مسئولیت اعتبارات محدودی در اختیاراتمان بود و با همان اعتبارات محدود تلاش کردیم تا بانکها و مؤسسات مالی کشور را به شبکه متصل کنیم. برای تحقق این امر هر هفته با هر یک از مدیران و اعضای هیئت مدیره جلسات مختلفی برگزار کردیم و به گفتگو نشستیم.
درآمدهای مخابراتی به وزارت ارتباطات اختصاص مییابد
وی با اشاره به قانون اختصاص درآمدهای مخابراتی به وزارت ارتباطات گفت: در سال ۹۲ قانونی به تصویب رسید مبنی بر اینکه درآمدهای مخابرات، در اختیار وزیر ارتباطات قرار بگیرد. همه این قوانین برای ایجاد تحول و پیشرفت است اما متأسفانه تحولی را شاهد نیستیم و پیشرفتها بسیار کند صورت میگیرد.
سلیمانی اظهار کرد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به واسطه اعتباراتی که در اختیار دارد بتواند شبکه ملی اطلاعات را هرچه سریعتر راهاندازی کند. همچنین وزیر مربوطه میتواند یارانههای لازم را برای تحقق این امر پرداخت کند.
وی افزود: متأسفانه هماکنون شاهد کشمکش و درگیری میان مخابرات و وزارت ارتباطات هستیم درحالی که همدلی و همکاری باید ایجاد شود و همین همدلی بیش از اختصاص اعتبارات برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات به حل مشکلات کمک میکند.
اعتبارات میلیادی، شبکه ملی اطلاعات را به ثمر نمیرساند
سلیمانی اظهار کرد: امسال پنج هزار و هفتصد میلیارد تومان در اختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته است و با گذشت چهارماه از سال شاهد هیچگونه تحول و اتفاقی نبودهایم.
وی بیان کرد: ایجاد شبکه ملی اطلاعات در کشور نیازمند تعامل میان دستگاههاست. تقابل مانع پیشرفت در این امر میشود و پاسخگو نیست.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: مجلس از ایجاد شبکه ملی اطلاعات حمایت میکند اما متأسفانه دولت چندان اعتقادی به تحقق این امر ندارد و دیدگاهش نسبت به این پروژه درحد پاورپوینت است تا گزارشاتی ارائه شود. پیشرفت در این وضعیت با چنین روندی حاصل نخواهد شد.
وی افزود: برای تحقق شبکه ملی اطلاعات در مرحله اول ابتدا باید شهری را به عنوان الگو انتخاب کنیم و سپس در شهرهای مختلف توسعه دهیم.
سلیمانی اظهار کرد: روندی که هماکنون درباره شبکه ملی اطلاعات شاهد هستیم، یا اعتقادی به آن وجود ندارند و یا اشکال در روند و نگرش است. چراکه اعتبارات به اندازه مناسب در اختیار وزارتخانه قرار میگیرد.
منبع: ایکنا