اگنا- دومین نشست فعالان بخش فاوای کشور با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالن همایشهای شهید قندی برگزار شد.
به گزارش آژانس خبری دولت الکترونیک(اگنا)، در این نشست علاوه بر دکتر واعظی، معاونین وزیر، نمایندگان بخش خصوصی، دانشگاهی و مراکز علمی و به طور کلی فعالان عرصه فاوای کشور حضور داشتند و نقطه نظرات خود را ارایه کردند.
محمود واعظی در این مراسم به ارائه توضیحاتی درخصوص وضعیت همکاری بخش دولتی وزارت ارتباطات با شرکتهای خصوصی و اپراتورها پرداخت و گفت: قطعا در دوره پس از تحریم شرایط ما، مسائل بانکی و وضعیت مالی مردم، بخش دولتی و بخش خصوصی تغییر خواهد کرد و لازم است که ما برای دوره پس از تحریم آمادگیهای لازم را داشته باشیم.
وزیر ارتباطات کشور همچنین از سرمایهگذاری بخش دولتی برای توسعه زیرساختها یاد کرد و افزود: ما به سرعت در حوزه توسعه زیرساختها سرمایهگذاری میکنیم تا بخش خصوصی بتواند از زیرساختهای آماده استفاده کرده و فعالیتهای خود را افزایش دهد.
واعظی در ادامه با اشاره به مطالعات مختلفی که برای صدور پروانه در بخشهای مختلف صورت گرفته اظهار کرد: ما معتقدیم که بخش ما در قیاس با دنیا کوچک است و باید این سهم را افزایش دهیم.
وی همچنین به لزوم رقابت سالم میان بخشهای مختلف تاکید کرده و گفت: حمایت از بخش خصوصی وظیفه ماست و برای انجام این کار هیچ منتی بر سر کسی نیست اما اگر بخش خصوصی فعال شود میتوانیم ادعا کنیم که یک ICT سالم، پر رونق و شکوفا داریم.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: در تلاشیم تا پست بانک را به عنوان بانک تخصصی حوزه ICT معرفی کنیم، البته در این راه مشکلاتی وجود دارد که باید این مشکلات مرتفع شود.
واعظی که پس از صحبتهای فعالان مختلف بخش خصوصی صحبت میکرد در پاسخ به بحثی که از سوی شرکت های وب به عنوان اجرا کننده طرح ارتباط رسانی به روستاها مطرح شده بود و در آن از افزایش ۴ درصدی تعرفههای گمرکی گلایه شده بود اظهار کرد: درباره این موضوع بهتر است مسئولان این شرکت منتظر نمانند چرا که اتفاقی رخ نخواهد داد و این افزایش تعرفه پیشنهاد خود بنده بوده است.
وی در پایان اظهار کرد: در آینده باید کل اقتصاد در دست بخش خصوصی باشد و دولت تنها به نظارت در این حوزه پرداخته و از تصدیگری اجتناب کند.
همچنین، معاونین وزیر در سخنانی به بیان زمینه های همکاری با بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه پرداختند.
قنبری معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت در این نشست، با تشریح نگاه کلی بخش در برنامه ششم توسعه، گفت: در ۴ سال گذشته در مجموع بخش دولتی و خصوصی ۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کردند که رویکرد پنج سال بعدی، صادرات و تولید محصولات کاربردی است.
وی با اشاره به Ict به عنوان توسعه آفرین تمام بخشها، تاکید کرد: در برنامه ششم به صنعت و تجارت هم توجه ویژه خواهیم داشت.
قنبری با ابراز امیدواری نسبت به این که در برنامه ششم بتوان توسعه خوبی برای کشور رقم زد، گفت: پیش بینی کردیم در پنج سال آتی ۲۴ هزار میلیارد تومان بخش دولتی و۴۲ هزار میلیارد تومان بخش غیردولتی سرمایه گذاری کنند که باید برای دست یابی به اهداف بودجه آن تامین شود.
بهرامی رئیس سازمان فضایی نیز با اشاره به آغاز هفته فضا گفت: با توجه به رویکرد دولت و وزارت ارتباطات در تعامل با بخش خصوصی، با فعال شدن بخش خصوصی در فعالیت های سنجش از دور، بهره برداری ما از این بخش افزایش می یابد.
بهرامی از حضور اپراتور تلفن ماهواره ای در ایران خبر داد و اظهار داشت: نحوه سرمایه گذاری آن در حال نهایی شدن است و آماده هستیم در حد مجاز سرمایه گذاری کنیم در حالی که بخش خصوصی به خوبی می تواند در آن ورود پیدا کند.
وی با بیان این که سرمایه گذاری توسعه فناوری هم بخش دیگری است که می تواند در کشور فعال شود، افزود: تشکیل معاونت فناوری در وزارت نشان داد، فناوری ارزش اقتصادی دارد.
فرحی مدیرعامل پست بانک نیز با اشاره به پست بانک به عنوان بانک تخصصی حوزه ICT گفت: پست بانک امکان تامین سرمایه در گردش ارزی از محل منابع صندوق توسعه ملی را دارد.
وی کلیه فعالان بخش ICT را مشمول دریافت این تسهیلات دانست و گفت: تسهیلات با نرخ ترجیحی شش درصد و بازپرداخت هشت ساله تامین می شود.
وی با تاکید بر حمایت از فعالان بخش گفت: بانک با توجه به شناخت از بخش آمادگی ارائه خدمات بیشتر بانکی و ضمانت نامه ای را دارد.
مهری مدیرعامل پست نیز با تاکید بر استفاده از توان بخش خصوصی در گذر از پست سنتی به پست الکترونیکی، گفت: از دهه ۹۰ میلادی اکثر پست های دنیا به سمت الکترونیکی شدن پیش رفتند که ما هم در این زمینه کارهایی را شروع کردیم.
وی با دعوت از فعالان بخش برای مهاجرت از پست سنتی به نوین، از جمله زمینه های همکاری با بخش خصوصی به پست لجستیک اشاره کرد و گفت: تجارت الکترونیکی داخلی و بین المللی، ایجاد مراکز داده در فضای پستی کشور، تهیه نقشه های رقومی کشور در مقیاس۲۰۰۰/۱ در سطح پارسل ، ایجاد و توسعه سرویس های نوین پستی و بومی سازی سرویس های بین الملل، تهیه سامانه های یکپارچه ارائه خدمات الکترونیکی و تامین تجهیزات مدرن از دیگر بخش های همکاری به شمار می رود.
عمیدیان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نیز در این نشست با اشاره به فرصت های سرمایه گذاری در بخش گفت: در سال ۹۲، سهم بخش ICT کشور درGPD 1/2 درصد بوده که در هند ۱/۳ درصد و سنگاپور ۳/۱۲ درصد بوده است .
وی با اشاره به فرصت های پیش روی سرمایه گذاری در mvno ، fcp ، servco رویکرد رگولاتوری را توسعه شرایط رقابتی برشمرد و گفت: استفاده از زیرساخت ها به صورت اشتراکی، خنثی سازی پروانه ها نسبت به فناوری، ایجاد فضای جدید ضابطه مند برای عمده فروشی خدمات و تامین باند فرکانسی برای خدمات ثابت در این رویکرد دیده شده است.
جهانگرد رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز به عنوان رئیس نشست در سخنانی با بیان این که در دو بخش کارها را پیگیری می کنیم، اظهار داشت: توسعه دولت الکترونیکی در قالب تمام خوشه ها را در سطح ملی دنبال کرده و صنعت It را هم در سه بخش تحلیلگری، مشارکت و انجام پروژه های پیشتاز پیگیری می کنیم.
وی با اشاره به مشارکت با بخش دولتی و خصوصی افزود: در بخش خصوصی انتظار داریم منابع در اختیار را به صورت مشترک پیش ببریم که امسال اولین اقدامات را خواهیم داشت.
جهانگرد با تاکید بر حمایت از کسب و کار نیز، گفت: با تامین مالی هسته های کاری و تهیه ابزارهای کار برای sme ها در این زمینه تلاش می کنیم.
آریانیان معاون شرکت ارتباطات زیرساخت نیز به نیابت از خسروی، با اشاره به اقدامات شرکت زیرساخت در تهیه برنامه ششم توسعه گفت: پسا تحریم بازار بسیار بزرگی برای شرکت های خارجی است که اگر با هوشیاری از این بازار استفاده کنیم می توانیم تولیدات کاربردی، نرم افزار و تجهیزات را در داخل تولید و شرکت های خارجی را ترغیب به سرمایه گذاری در داخل کنیم.
وی با اعلام آمادگی نسبت به همکاری با بخش خصوصی در این زمینه، به توضیح پروژه های شرکت زیرساخت و ترغیب بخش خصوصی برای مشارکت در این پروژه ها پرداخت.
همچنین در بخشی از این مراسم برخی از فعالان بخش خصوصی به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند که از جمله آنها:
محسن باقری چناری مدیرعامل شرکت ایرانیان نت یا اپراتور چهارم فیبر نوری اظهار کرد: ما برای فعالیتهای خود چندین برنامه داریم که از جمله این برنامهها میتوان به این برنامه اشاره کرد که در ۷ شهر بیش از ۴۲۰۰ پورت فیبر نوری ایجاد خواهد شد.
مدیرعامل صبانت نیز در بخشی از این مراسم در قالب صحبتی کوتاه از بیمهریهای مخابرات نسبت به شرکتهای ارائه کننده اینترنت یاد کرد و افزود: اگر این شرایط وجود نداشت ما میتوانستیم ظرفیتی به مراتب بیشتر را برای خدماتدهی مورد استفاده قرار دهیم.
گزارش اختصاصی/احمدی