هیچ پروانهای برای اپراتور IP-Media صادر نشده است
نخستین شبکه IP-Media که قرار است با مشارکت شرکت خدمات انفورماتیک راهبر و شرکت سروش رسانه سازمان صداوسیما در دهه فجر در سراسر کشور راهاندازی شود، به گفته معاون صدور پروانه رگولاتوری، مجوز فعالیت ندارد.
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, اوایل شهریور ماه امسال قرارداد راهاندازی شبکه IP-Media میان شرکت خدمات انفورماتیک راهبر و شرکت سروش رسانه به امضا رسید و شرکت راهبر رسما به عنوان اپراتور اول این شبکه آغاز به کار کرد. در سرویس آیپی مدیا ارتباط بین تلویزیون و مخاطب از یک سویه به دو سویه تبدیل میشود یعنی این مخاطب است که تصمیم میگیرد چه برنامهای را تماشا کند. مخاطب میتواند علاوه بر برنامههای مختلف رسانه ملی به یک بانک غنی از برنامههای صوتی و تصویری دسترسی پیدا کند و با در اختیار داشتن ماشین زمان، برنامههای دوازده ساعت گذشته هر شبکهای را تماشا کند.
در این مراسم امضای قرارداد راهاندازی شبکه IP-Media مجید زاهدیوش، مدیرعامل شرکت سروش رسانه در مورد مفاد این قرارداد گفت: رسانه ملی با استفاده از تکنولوژی روز و سیستمهای اینترانت امکان دریافت صدا و تصویر را از خط تلفن ثابت و با استفاده از فیبر نوری فراهم کرده است.
وی افزود: کارهای مطالعاتی این طرح از دو سال گذشته شروع شده و بعد از اجرای موفقیتآمیز تستهای آزمایشی در شهرهای گرگان و قزوین هماکنون آماده راهاندازی در سطح ملی است و امیدواریم در دهه فجر امسال سرویس آیپی مدیا به صورت رسمی راهاندازی شود.
رگولاتوری هیچ مجوزی صادر نکرده است
این در حالی است، که معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که سازمان متبوعاش مسوول صدور مجوز در حوزه ICT است، اعلام کرده که تاکنون مجوزی برای ارایه خدمات IP-Media از سوی سازمان صادر نشده و از آنجا که هنوز تعرفه این سرویس در کمیسیون تنظیم مقررات به تصویب نرسیده، دریافت هرگونه مبلغی بابت خدمات آیپی مدیا بدون تصویب کمیسیون غیرمجاز است.
لطفاله سبوحی گفت: براساس بند «ز» ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صدور مجوز تاسیس و بهرهبرداری ارایه خدمات پستی، مخابراتی و فناوری اطلاعات از وظایف این وزارتخانه است که براساس ماده ۶ اساسنامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به این سازمان محول شده است.
بر همین اساس هرگونه فعالیت اپراتوری به منظور ارایه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات به کاربران نهایی از جمله خدمات IP-Media نیازمند دریافت مجوز از رگولاتوری است.
وی افزود: خدمات آیپی مدیا از طریق شبکههای ارتباطی به کاربران نهایی ارایه شده و از جمله خدمات تعاملی است و با خدمات پخش همگانی که از وظایف سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی است کاملا متفاوت بوده و اپراتور یا ارایهکننده خدمات آیپی مدیا در صورت تمایل به ارایه پخش همگانی تلویزیونی و یا رادیویی از این طریق، باید با سازمان صداوسیما نیز هماهنگی لازم را انجام دهد.
سبوحی درباره تعرفه ارایه این خدمات گفت: هرگونه تعرفه خدمات در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برسد و بر همین اساس دریافت هرگونه مبلغی بابت خدمات آیپی مدیا بدون تصویب کمیسیون فاقد وجاهت قانونی بوده و غیرمجاز است.
وی همچنین گفت: تاکنون مجوزی برای ارایه خدمات IP-Media از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صادر نشده و به زودی کلیات، شرایط و ضوابط فعالیت و ارایه این خدمات، برای تصویب به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارایه میشود.