۱۶ درصد جرایم مربوط به تلفن همراه و شبکههای اجتماعی است
شبکه خبری دولت الکترونیک – رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) استان خاطرنشان کرد: ۱۶ درصد جرایم هم مربوط به تلفن همراه و شبکههای مبتنی بر آن است که این جرایم با عنوانهای مختلف از جمله کلاهبرداری و نشر اکاذیب انجام گرفته است. …
کامبیز اسماعیلی امروز صبح طی نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جرایم تلفنهای همراه و شبکههای مبتنی بر آن با ۱۶ درصد افزایش در سه ماه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۳ رتبهی دوم را داراست.
وی با بیان اینکه کشفیات جرم در پلیس فتا در سه ماه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۱۴٫۶۱ درصد رشد داشته است، گفت: درصد کشف جرایم سایبری در سه ماه نخست سالجاری ۱۰۲٫۱۱ درصد است و این درحالی است که در سه ماه نخست سال قبل ۸۷٫۵ درصد بود.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) استان خاطرنشان کرد: ۱۶ درصد جرایم هم مربوط به تلفن همراه و شبکههای مبتنی بر آن است که این جرایم با عنوانهای مختلف از جمله کلاهبرداری و نشر اکاذیب انجام گرفته است.
وی اظهار داشت: وقوع جرم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد کاهش و کشفیات جرم افزایش داشته است.
اسماعیلی بیان کرد: اولویت اول پلیس فتا، برخورد با جرایم مالی و اقتصادی است و ۵۳ درصد از جرایم در زمینهی برداشت از حسابهای بانکی است.
وی اظهار داشت: از نظر تعداد وقوع جرایم، جزء ۱۰ استان نخست هستیم، اما در کشف رتبهی سوم تا چهارم کشور را داریم.
اسماعیلی با اشاره به کاهش ۲۶ درصدی جرایم فضای مجازی در سه ماه ابتدای سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: هشت درصد جرایم در حوزهی فضای مجازی بر اساس تحلیلها، توسط افراد زیر ۱۷ سال، دو درصد جرایم از سوی افراد بالای ۳۰ سال، ۴۰ درصد توسط افراد ۱۸ تا ۲۵ سال و ۵۰ درصد از سوی افراد بین ۲۶ تا ۳۰ سال انجام شده است.
وی با بیان اینکه کرمان جزء ۱۰ استان اول در وقوع جرایم در فضای مجازی است، خاطرنشان کرد: در زمینهی کشف هم در ردیف سوم تا چهارم استانهای کشور قرار داریم.
رئیس پلیس فتا بیان کرد: کرمان مجهز به آزمایشگاهی با امکانات روز دنیاست که در اختیار پلیس سایبری قرار دارد.
وی گفت: تحت کنترل قرار دادن شبکههای اجتماعی مبتنی بر موبایل و اقدامات پیشگیرانه و آگاهسازی، از جمله برنامههای پلیس فتای استان کرمان در سالجاری است.
اسماعیلی سهلالوصول بودن، در اختیار بودن و در دسترس بودن را از جاذبههای شبکههای اجتماعی مبتنی بر موبایل دانست و افزود: توصیه میکنم کاربران از شبکههای اجتماعی که امنیت بالایی دارند، استفاده کنند و در زمینهی امنیت آن دانش کافی داشته باشند.
وی ادامه داد: پروندههایی که در پلیس فتا تشکیل میشود، گواهی میدهد اطلاعات محرمانهی افراد از دسترس آنان خارج شده که اطلاعات محرمانه شامل موارد زیادی میشود که میتواند به حیثیت، آبرو و مسایل اقتصادی افراد لطمه وارد کند.
این مسئول انتظامی تاکید کرد: باید تلفن همراه را به آنتیویروس قوی مجهز کرده و از باز کردن لینکهایی که توسط افراد ناشناس در گروهها و یا سایر موارد برایمان فرستاده میشود، خودداری کنیم.
وی تاکید کرد: کاربران باید از نرمافزارهای ردیابی شرکتهای معتبر که به هر فرد امکان ردیابی گوشی خود را میدهد، استفاده کنند که بر اساس آن میتوانند تلفن همراه خود را بعد از مفقود شدن، پیگیری کنند.
رئیس پلیس فتا اظهار کرد: انتشار عکسهای خانوادگی، ترویج بیحجابی و بدحجابی بهعنوان آسیب و تهدید، نشر اکاذیب و توهین به ارزشهای دینی و اسلامی، ایجاد شبهات دینی، تغییر جدی در سبک زندگی خانواده، کاهش ارتباط چهرهبهچهره و شکاف بین نسلی از جمله زیانهای استفاده از شبکههای اجتماعی است.
وی اطلاعرسانی و آگاهسازی از طریق هشدارها و استفاده از ظرفیت رسانهای را از برنامههای آگاهسازی افراد از شبکههای اجتماعی دانست و گفت: برنامههای تبلیغاتی رسانهای و چاپی هم در زمینهی آگاهسازی و اطلاعرسانی در دستور کار است.
انتهای پیام/