گشنیز گیاهی است با طعم معطر و شیرین که خواص درمانی مفیدی دارد و به همین خاطر مصرف چند برگ از آن به همراه وعدههای غذایی روزانه توصیه میشود
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک؛ گشنیز گیاهی است علفی و یک ساله به رنگ سبز که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر نیز میرسد. برگهای آن به دو شکل ظاهر میشوند. آنهایی که در قاعده ساقه وجود دارند به شکل دندانهدار هستند و برگهای دیگر در طول ساقه میرویند، باریک و نخی میشوند
در مورد خواص درمانی این گیاه خوراکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– قند خون را کاهش میدهد.
– به هضم غذا کمک و از آشوب معده و دل به هم خوردگی جلوگیری میکند.
– گشنیز به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی، علائم التهاب مفاصل را نیز کاهش میدهد. بیماران مبتلا به دردهای التهاب مفاصل میتوانند دانه گشنیز را در آب بجوشانند و آن را بنوشند.
– از عفونت مجاری ادراری جلوگیری میکند.
– این گیاه از حالت تهوع و گاز معده میکاهد.
– مصرف گشنیز در کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب موثر است.
– گشنیز منبع غنی از فیبر خوراکی، آهن و منیزیم است.
– زنانی که از خونریزی شدید در دوران عادت ماهانه رنج میبرند میتوانند مقداری دانه گشنیز و آب را جوشانده و به همراه شکر پیش از سرد شدن آن را مصرف کنند.