آژانس امنیت ملی آمریکا و همتای انگلیسی آن قادر به جاسوسی از پیامهای رمزگذاری شده گوشیهای بلکبری بودهاند.

به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, گزارش تازه مجله اشپیگل که بر مبنای افشاگریهای ادوارد اسنودن تهیه شده نشان میدهد سرور شرکت RIM برای ارائه خدمات تبادل پیامهای رمزگذاری شده موسوم به BlackBerry Enterprise Server (BES) از سوی جاسوسان آمریکایی و انگلیسی هک شده و آنها به محتوای پیامهای رد وبدل شده از این طریق دسترسی داشتهاند.
ظاهرا این جاسوسی، اهداف اقتصادی و سیاسی را دنبال میکرده و آژانس امنیت ملی آمریکا علیرغم ادعاهای همیشگی خود از این طریق به دنبال مقابله با تروریسم نبوده است.
بر اساس اسناد افشا شده از سوی اسنودن دولتهای آمریکا و انگلیس برای مدتی طولانی خواستار دسترسی به ابزاری رمزگشا برای مطالعه پیامهای کدگذاری شده بلکبری بودهاند. این پیامها از طریق مسنجر بلاک بری موسوم به BBN و همین طور ایمیل ارسال می شوند. آنها مدعی بوده اند از این طریق میخواهند با تروریسم مبارزه کنند.
امکان دسترسی به اطلاعات یاد شده از سال 2009 به جاسوسان آمریکایی و انگلیسی داده شده و آنها توانستهاند پیام های رد وبدل شده با استفاده از مسنجر و ایمیل در گوشیهای بلکبری را بخوانند و این جاسوسی هم در مورد کاربران عادی و هم در مورد کاربران تجاری بلاک بری مصداق داشته است.
آژانس امنیت ملی آمریکا و GCHQ همتای انگلیسی آن از می سال 2009 برای جاسوسی از گوشی های بلاک بری با یکدیگر همکاری داشته اند. این دسترسی برای مدتی و به علت تغییر در سیستم رمزگذاری بلاک بری مختل شده، اما جاسوسی از آن مجددا از مارس سال 2010 آغاز شده است.
اسناد افشا شده توسط اشپیگل ثابت نمی کند که جاسوسی از گوشی های هوشمند توسط این دو نهاد در مقیاسی وسیع اتفاق افتاده باشد، اما دسترسی به دادههای هر گوشی هوشمندی از این طریق ممکن بوده است.