شعبه های بانک انصار به سوپرمارکت های مالی تبدیل می شوند
بانک تمام الکترونیک انصار همواره به عنوان یک بنگاه مالی و پولی پیشتاز شناخته میشود که در حوزه الکترونیک از زیرساختهای مناسب برخوردار بوده وآغازگر سرفصلهای نوینی درعرصه بانکداریالکترونیکی کشور است. به عنوان مثال این بانک در استفاده از core banking و بانکداریالکترونیک و نیز آماده سازی شعب خود برای تبدیل شدن به سوپرمارکتهای مالی پیشگام بوده و درعینحال، بانکی ارزشی با احساس مسئولیت بسیاربالا برای انجام تعهداتاجتماعی و فرهنگی به شمارمیآید که در حمایت از فعالیت نهادها وسازمان های دولتی وخصوصی فعال در عرصه الکترونیکی ازهیچ کوششی فروگذارنیست.
بانکانصار براساس آنچه گفته شد، همواره از کنفرانس ها، همایش ها و تلاش های نظری و عملی در راستای تشکیل دولت الکترونیک، تربیت شهروندان الکترونیک و ایجاد نظام اداری الکترونیک حمایت کرده و در سومین سمینار شهرداری الکترونیکی و هشتمین کنفرانس نظام اداری الکترونیک که با شعار «همدلی دولت وملت با رفع چالشهای نظام اداری الکترونیک» برگزار شده است به عنوان حامی و شرکت کننده حضور دارد.
گفتگوی حاضر با دکتر ابراهیمی مدیرعامل بانک انصار در راستای تشریح این واقعیت صورت گرفته است که بانک انصار با ثبت رکورد حمایت از گروه ها و سازمان های کوشا در عرصه الکترونیک، نام خود را در فعالیت های مربوط به تشکیل شهراطلاعات، شهرونداطلاعاتی، نظام اداری الکترونیکی و سرانجام جامعه اطلاعات جاودانه می کند.
دلایل شما برای حمایت از اقدامات منجربه تشکیل دولت و ملت الکترونیکی چیست؟
سازمان های دولتی وخصوصی بدون مسئولیت پذیری اجتماعی از فلسفه وجودی خود تهی می شوند. این تعهدات اجتماعی و اهتمام برای پیشبرد اهداف جامعه است که ارزش سازمان های یادشده را تعیین می کند. همه ما می دانیم که امروزه فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی در ایجاد تحولات گسترده در جامعه نقش اساسی ایفا می کنند و دستاوردهای عظیمی برای جامعه بشری به ارمغان آورده اند. البته بدون این که بخواهیم دچار شیفتگی نسبت به فناوری ها شویم و تهدیدهای ناشی از سوءاستفاده از آن ها را نادیده بگیریم باید بپذیریم که این فناوری ها دنیا را به یک دهکده یا شهر بزرگ تبدیل کرده اند که در شبکهای از ارتباطات دور و نزدیک، امکان مبادله اطلاعات و آگاهیها را درهرلحظه میسر وممکن کردهاند. به عنوان مثال امروزه در دنیا شبکه های اجتماعی و رسانه های اجتماعی امکان ایجاد و توسعه دولت، شهروند، سامانه های اداری، شهرداری و جماعت های الکترونیکی را فراهم کرده اند. درعین حال به دلیل دسترسی آسان به اطلاعات در عصر اطلاعات، مناسبات اقتصادی الکترونیکی به مثابه صرفه جویی در وقت، انرژی و استفاده قانونمند از همه نعماتی است که خدای متعال در اختیار انسان گذاشته است. دولت الکترونیک و نظام اداری الکترونیک یعنی نجات محیطزیست از نابودی و حفظ طبیعت و تسریع در گسترش مناسبات و توسعه مبادلات بین المللی و … .
مزیت های رقابتی بانک انصار در عرصه الکترونیکی کدامند؟
زیرساختها، امکانات و فناوریهای این بانک و همچنین نیروی انسانی متخصصی که در این حوزه به کارگماشته شدهاند، مزیتهای رقابتی بانک انصار را فراهم می کنند. آموزش و مهارت آموزی و آینده گرایی و آینده پژوهی این مزیت را بیمه می کند. این قابلیتها باعث شده است که بانکانصار نخستین بانکی باشد که کارتهای شهروندی را درسطح ملی با هدف مدیریت پول خُرد و کاهش هزینه تولید اسکناس ایجاد و در ۸ استان و ۱۱ شهر به مرحله اجرا درآورد. همچنین بالاترین ضریب امنیتی، سامانه جامع پذیره نویسی، سامانه ریزتراکنش فروشگاهی، قلک الکترونیکی دانش آموزی و توانایی هوشمندسازی سامانه های حمل و نقل و خدمات عمومی دیگر مزیت های الکترونیکی ما را تشکیل می دهند.
لطفاً درباره علت و نحوه حضورتان در سومین سمینارشهرداری الکترونیکی و هشتمین کنفرانس نظام اداری الکترونیکی توضیح دهید.
این دو رویداد با شعار رفع چالشهای نظام اداری الکترونیکی برای ما جذابیت دارند. ما با حضور خود در این همایش ها ضمن حمایت مالی از برگزاری آن ها، تجربیات منحصربه فرد خود را در حوزه الکترونیکی به مشارکت می گذاریم و از تجربیات دیگران استفاده می کنیم. به معرفی امکانات خود در زمینه های الکترونیکی و کارتهای شهروندی می پردازیم و می کوشیم حوزه نفوذ بانک را برای کسب برتری در میدان رقابتی توسعه دهیم. ما همچنین در نمایشگاه های برگزارشده دارای غرفه هستیم. امکانات و توانمندی های فنی خود را به نمایش می گذاریم تا به بازاریابی و بازارسازی مبادرت ورزیم.
بانک انصار چه جاذبه و مزیت دیگری دارد تا مشتریان را به خود جلب کند؟
کسب رتبه اول شفافیت بین بانکی در سازمان بورس، برتری در قانونگرایی و سلامت اداری به مدت ۴سال پیاپی، رکورددار کمترین مطالبات بانکی کشور، بالاترین میزان تقسیم سود بین بانک ها، فاصله ۳۰درصدی عملکرد با بازاربورس و ۲۴درصدی با متوسط بانک ها و رشد مناسب خدمات و گستردگی در سراسر استان ها و شهرهای کشور ازجمله این مزیتهاست که اینها می توانند به جلب رضایت مشتریان کنونی ما که هم اکنون بیش از ۹میلیون و پانصدهزار نفرمی باشند و نیز مشتریان جدید کمک کنند.
دولتالکترونیکی چه ویژگیهایی دارد؟
حیات دولت الکترونیک به اطلاعات و سامانه های هوشمند اطلاعاتی وابسته است. اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات و کاربردهای آن در جهان به اندازه ای زیاد است که سران کشورهای مختلف را واداشته است تا با برگزاری دو اجلاس در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ میلادی در ژنو و تونس درصدد ایجاد جامعه اطلاعات در کشورهای خود و نیز یک جامعه اطلاعات بین المللی برآیند و جامعه ای را بناکنند که اطلاعات مبنای وجودی آن را تشکیل می دهد. مهمترین ویژگی دولتالکترونیک توسعه قابلیتهای ارتباطی و تولید اطلاعات گسترده از اقصی نقاط گیتی است که به واسطه آن، شهروندان قادرند در بازار جهانی بیندیشند، به کسب تجربه بپردازند و از سعه صدربرخوردارشوند و فعالیت و دادوستد کنند. تعامل برخط و بی درنگ خانواده و دولت الکترونیک یکی دیگر از ویژگی های این دولت است. یعنی برای اولین بار در طول تاریخ، زندگی دولت و خانواده ها به عنوان کوچکترین واحدهای جامعه به هم گره می خورد. همچنین زندگی در شهر الکترونیکی، مطالعه و افزایش اطلاعات و مهارتهای تکتک شهروندان و خانوادهها را در بازیابی اطلاعات سودمند و راهنما طلب می کند. خانوادهها کاربران کلیدی سیستم های الکترونیکی ای هستند که توسط دولت و سازمان های غیردولتی توانمند اداره می شوند. در دولت الکترونیک تدوین و اجرای قوانین و مقررات به شکل ویژهای خصوصا در جهت رعایت استاندارهای امنیتی شبکه های مجازی تدوین و تنظیم میگردد. قوانین مربوط به جرائم الکترونیکی، حریم خصوصی، جریان آزاد اطلاعات، حقوق مصرفکنندگان و قوانین تجارت الکترونیک از مهمترین آنها هستند. یک شهروند الکترونیکی در قیاس با یک شهروند سنتی از مزایایی به این شرح برخوردار است؛ مهارت استفاده از کامپیوتر و اینترنت با دریایی از اطلاعات، معلومات و امکان مهارت آموزی و تحلیلگری، توسعه گردشگری، فرصتهای شغلی جدید، احتمال کاهش ترافیک شهری به واسطه برنامه ریزی مبتنی براطلاعات، حفظ محیط زیست، افزایش سرعت توسعه و پیشرفت و کارآفرینی، ارتقای سطح فرهنگی و علمی شهروندان. افزون براین امنیت در دولت الکترونیک، شکل خاصی به خود می گیرد. پوشش اطلاعات و حفظ حریم شخصی به یک مهارت تبدیل می شود. همچنین در دولت الكترونيك، يكپارچهسازی مديريت شهری امکان پذیر می شود.