اگنا – رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال بر ضرورت ورود تمامی دستگاههای فرهنگی به تولید محتوای اینترنتی تأکید و تصریح کرد: هر مجموعه فرهنگی باید با در دست داشتن هر پتانسیلی به فضای مجازی نیز ورود پیدا کند.
به گزارش اگنا به نقل از خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز، هفتم اردیبهشتماه، در مراسم اختتامیه اولین جشنواره رسانههای علوی اظهار کرد: جشنوارهها باید با ویژگیهای فضای مجازی شکل گیرد.
وی با بیان اینکه در مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال جشنوارهها به صورت دائمی و برخط و همواره در دسترس شکل میگیرند اظهار کرد: باید تولیدات جشنوارهها در دسترس مردم و قابل رصد و ارزیابی از سوی تولیدکنندگان و میزان استفاده آن از سوی کاربران باشد.
موسویان ادامه داد: جشنوارههایی همچون رسانههای علوی که از بار محتوایی غنی برخوردار هستند باید در دسترس عموم مردم و تولید کنندگان برای رصد تغییرات قرار گیرند تا موج آفرینی کنند.
وی استفاده از فضای مجازی را همچون کلید طلایی دانست که تنها تا ۱۵ سال آینده امکان استفاده و بهرهوری از آن برای ما وجود دارد و تصریح کرد: اگر در تولید محتوای ارزشی در فضای مجازی غفلت نکنیم، دشمنان با صرف میلیاردها دلار هزینه نیز نمیتوانند جوانان ما را به راهها و مکانهایی که در نظر دارند ببرند.
وی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری فضای مجازی را به اندازه انقلاب اسلامی مهم میدانند تصریح کرد: مطالبه معظمله ارتقای جمهوری اسلامی به قدرت سایبری در طراز قدرتهای تأثیرگذار جهانی است.
فضای مجازی؛ فرصتی که جهان اسلام تا کنون نداشته است
موسویان لازمه ایستادن در برابر هجمههای دشمنان در فضای مجازی را برخورداری از عزمی وسیع و گسترده برشمرد و گفت: آیتالله جوادی آملی معتقد هستند فضای مجازی یک فرصت است، مسلمانان هرگز در طول تاریخ از چنین فرصتی برای اینکه ندای اسلام را به گوش جهانیان برسانند برخوردار نبودند.
وی با بیان اینکه در آیندهای نزدیک با گسترش ابزارهای اینترنتی، حریمهای خصوصی از بین میرود و ارتباطات میان فردی تغییر میکند اظهار کرد: در آینده افراد در هر کجا که بخواهند زندگی میکنند چون پهنای باند به آنان اجازه انجام امور شخصی و کارهای اداریشان را میدهد.
وی افزایش ازواجهای اینترنتی و درون اینترنتی را از دیگر پیامدهای فضای مجازی بر زندگی خانوادگی خواند و گفت: محتواهای ارائه شده در فضای مجازی چنان ملموس خواهد شد که افراد را به صورت کاذب از زندگی مشترک حقیقی بینیاز و آنان را در فضای مجازی ارضا میکند.
وی بر ضرورت ورود تمامی دستگاههای فرهنگی به تولید محتوای اینترنتی تأکید و تصیح کرد: هر مجموعهای باید با در دست داشتن هر پتانسیلی به فضای مجازی نیز ورود پیدا کند و محتواهای تولید شده را در این فضا نیز ارائه دهد.
وی حرکت فضای مجازی را به سوی ایجاد هوش مصنوعی و شبیه سازی مغز انسان دانست و گفت: بالا بردن قدرت پردازش، شبیه سازی محیط و شبیه سازی حواس از جمله اهدافی است که در فضای مجازی دنبال میشود.