به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک,
مشاهیر به کمک شتافتهاند
اسلش، گیتاریست معروف، لینک کمک داوطلبانه در صلیب سرخ جهانی را توییت کرد و نوشت: از آسیبدیدگان طوفان هاین حمایت کنید. جنیفر گودین، بازیگری که به تازگی در نقش ژاکلین کندی بازی کرده، لینک انواع کمکها به فیلیپین را به اشتراک گذاشته و توییت کرده: قلب من همراه کسانی است که در این طوفان آسیب دیدهاند. بیایید کاری کنیم!
پاپ فرانسیس نیز در توییتی گفته: ما به فکر فیلیپین، ویتنام و مردم منطقه هستیم. لطفا با دعاها و کمکهای خود به آنها کمک کنید. ویکتوریا بکهام، همسر دیوید بکهام هم صلیب سرخ بریتانیا را برای کمک به طوفانزدگان پیشنهاد کرده و نوشته فکر ما پیش مصیبتزدگان این طوفان است.
کریستینا اگویلرای، خواننده آمریکایی نیز نوشته: دوستان من در سازمان جهانی غذا، در حال کمک هستند، شما هم کمک کنید.
میا فارو، بازیگر مشهور هم در توییتر نوشته: اعضای یونیسف به محل فاجعه رفتهاند تا با رساندن آب و سرپناه و دارو به مردم کمک کنند. اگر شما هم میتوانید لطفا کمک کنید.
الن دجنرس، مجری معروف هم توییت کرده: صدمات طوفان شدید است، به صلیب سرخ جهانی در یاری رساندن به طوفان زدگان کمک کنیم.
آلیشا کیز، خواننده و پیانسیت معروف هم در توییت خود نوشته: مردم فیلیپین، قلب من به یاد شماست. برایتان دعا میکنم.
کری واشنگتن بازیگر هم توییت کرده کهب و فکرش پیش مصیبتزدگان است.
الیجا وود، بازیگر محبوب سهگانه ارباب حلقهها هم توییت کرده: میلیونها نفر در فیلیپین، نیازمند کمک هستند. لطفا با سازمان جهانی غذا برای کمک به آنها، همکاری کنید.
در این میان شخص دیگری هم که چندان انتظار نمیرفت در این عرصه فعال شود به اهمیت شبکههای مجازی پی برده است. پس از فاجعه فیلیپین رهبر کاتولیکهای جهان، پاپ فرانسیس اول هم با ارسال پیامهای توییتری با پیروان کلیسای کاتولیک ارتباط برقرار کرده است.
گوگل در جستوجوی گمشدگان
گوگل با امکان «یافتن فردي» سایت جدیدی را راهاندازی کرده است که میتوان مشخصات افراد ناپدید شده را در آن وارد کرد. به این ترتیب چنانچه فرد دیگری در مورد سرنوشت یا محل اقامت افراد ثبت شده در این سایت اطلاعاتی داشته باشد، میتواند اطلاعات خود را به آگاهی دیگران برساند. در حال حاضر مشخصات ۲۲ هزار و ۹۰۰ نفر در این سایت ثبت شده است. جستوجوی افراد ناپدید شده را میتوان در شبکه خبری توییتر هم دنبال کرد. در این شبکه اغلب تصویر فرد ناپدید شده و همینطور اطلاعاتی در مورد اینکه این فرد آخرین بار در چه مکانی دیده شده هم اضافه میشود. همچنین پاتریک مایر، یک سویيسی که برای «بنیاد قطر» کار میکند، سایتی با نام MicroMappers راهاندازی کرده است. افراد داوطلب میتوانند با گشتن در توییتها، آنها را به بخشهای مختلف دستهبندی کنند. به عنوان مثال علاوه بر دسته «ناپدید شدگان»، دستههای «درخواست مشخص برای کمک» یا «تخریب زیرساخت و بناها» هم در این سایت در نظر گرفته شده است. اطلاعات دستهبندی شده در نهایت در اختیار سازمان ملل متحد قرار میگیرد.
پایگاهی برای کمک به آسیبدیدگان
همزمان با راهاندازی حساب کاربری @Typhoonhaiyan در توییتر تلاش میشود که پایگاهی برای کمک به آسیبدیدگان راهاندازی شود. بنیانگذاران این صفحه سه نهاد Backspace News ، Asia Centri و Newsgon هستند که فهرستی از هشتگ (#) پیشنهاد کردهاند. به عنوان مثال پیشنهاد شده کسانی که به کمک فوری در محل نیاز دارند #RescuePH ارسال کنند. البته این شیوه تاکنون پاسخگو نبوده، چون برخی از کاربران پیامهای دیگری را هم با همین کد ارسال کردهاند. در مقابل سایت گوگل برنامهریزی بهتری داشته است. این سایت با همکاری دولت فیلیپین یک نقشه بحران راهاندازی کرده است. روی این نقشه پایگاههای درمانی، ستادهای بحران و کمیتههای جابهجایی افراد مشخص شده است.
درخواستهای جهانی ارسال کمکهای انساندوستانه
سازمانهای بزرگ امدادرسانی نیز با انتشار پیامهایی در صفحات اینترنتی خواستار کمکهای مردمی به آسیبدیدگان توفان فیلیپین شدند. صلیب سرخ آلمان هم در صفحه فیسبوک درخواست ارسال کمکهای انساندوستانه کرده است. آلمانیها پس از سونامی سال ۲۰۰۴ در شرق آسیا حدود ۷۰۰ میلیون یورو به آسیبدیدگان این حادثه کمک کردند. اکنون امید آن میرود که انتشار این پیامها موجب تشویق بیشتر مردم سراسر جهان برای کمک به قربانیان توفان سهمگین فیلیپین شود. سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی تاکنون به راهکاری موثر برای هماهنگی کمکهای فوری به قربانیان این حادثه تبدیل شدهاند.