به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, مهرداد کاظمزاده عطوفی دلایل علاقهمندی کودکان و نوجوانان را به بازیهای رایانهای هیجان، رقابتپذیری معرفی کرد افزود: کودکان و نوجوانان به دلیل شرایط سنی به هیجان علاقه زیادی دارند و هرگونه فعالیت که این واکنش را در آنها به وجود آورد ترجیح میدهند.
کاظمزاده گفت: نمیتوان به طور کلی گفت کدام بازی خوب است و کدام بد و باید هر بازی به صورت جداگانه تحلیل شود. وی افزود: بازیهایی که در آن حل مساله و خلاقیت وجود داشته باشد و رسیدن به هدفی بزرگ بدون خشونت و تنها با برقراری ارتباط باشد ارزشمند است.
دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی گفت: بازیهایی که در آنها قتل، پرخاشگری و اساسا خشم آموزش داده میشود آسیبزا هستند. عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: براساس الگوی مشاهدهای، پرخاشگری از طریق مشاهده آموخته میشود و منشای اصلی آن محیط است. وی با توصیه به والدین مبنی بر توجه در انتخاب بازیها و مدت زمان پرداختن به آن گفت: والدین باید خرید بازیهای رایانهای کودکانشان را نظاممند کنند. الگوی ردهبندی سنی که مورد تایید بنیاد بازیهای رایانهای است، به آنها کمک میکند و روی بازیها درج شده نشاندهنده محدوده سنی قابل قبول برای آن بازیهاست.
وی افزود: بخشی از همکاری والدین برای پیشگیری از آسیبهای بازیهای رایانهای میتواند با عدم خرید بازیها از مراکز غیرمجاز و بازیهایی که الگوی ردهبندی سنی روی آنها درج نشده همراه باشد.
کاظمزاده گفت: درج الگوی ردهبندی سنی به تنهایی کافی نیست لازم است والدین یک بار محتوای بازیها را مرور کنند تا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنند.
این متخصص بهداشت روانی افزود: به طور قطع جایگزین بهتری برای بازیهای رایانهای وجود دارد اما در حال حاضر نمیتوانیم و نمیخواهیم آنها را حذف کنیم.
وی افزود: علاوه بر انتخاب بازیها و مرور محتوای آنها باید به مدت زمانی که کودکان و نوجوانان به بازیهای رایانهای میپردازند نیز توجه کرد.
وی همچنین گفت: باید دو برابر زمانی که کودکان و نوجوانان به بازیهای رایانهای اختصاص میدهند فعالیت بدنی داشته باشند. این امر به دلیل تماشای برنامههای تلویزیونی است چراکه این فعالیتها بدون تحرک بدنی هستند و کودکان و نوجوانان به دلیل قرار گرفتن در سنین حساس رشد نیاز به فعالیت بدنی بیشتری دارند.
وی گفت: در انتخاب بازیهای رایانهای تسلیم فرزندان خود نشویم و با استدلال منطقی نامتناسب بودن بازی را به لحاظ سنی و محتوایی به فرزندانمان توضیح دهیم.