مدیر فن آوری اطلاعات و ارتباطات سازمان انتقال خون عنوان کرد: هدف اصلي سازمان انتقال خون ايران و ماموريت آن ، “تامين خون سالم و فرآورده هاي خوني” است.
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک، پس سيستم بايد به سمتي حركت كند كه صد در صد خون و فرآورده هاي آن سالم باشد بنابراين يكي از راههاي رسيدن به اين مقصود به كارگيري سيستم هاي نرم افزاري مبتني بر فناوري اطلاعات مي باشد.
مریم السادات طاهری ادامه داد: پايگاه انتقال خون استان تهران و تمامي پايگاههاي اقماري سطح شهر از سال 1387 مجهز به سيستم اتوماسيون فني انتقال خون “Mak-System” مي باشند كه استفاده از اين نرم افزار با استاندارد بين المللي ISBT128 سبب مي گردد تا سوابق بيماران بر پايه اطلاعات رايانه اي ايجاد شود و بدين ترتيب کليه اطلاعات مربوط به پذيرش ، آزمايشات ، تشخيص ها ، درمان و در نهايت جواب دهي در رايانه ثبت و ضبط گردد و اين امر در واقع جايگزين پرونده هاي نوشتاري و افزايش ضريب سلامت خون خواهد شد.
وی افزود: ماموريت واحد فناوري اطلاعات و ارتباطات در سازمان انتقال خون ارائه خدمات يكپارچه الكترونيكي به روز ، امن و قابل اطمينان به عموم مردم، اهداكنندگان و دريافتكنندگان خون در جهت تامين و توزيع خون و فرآوردههاي خوني سالم و كافي، جذب،حفظ و تكريم اهداكنندگان و برقراري عدالت در ارائه خدمات مي باشد تا به اهداف بهداشت الكترونيكي به عنوان يكي از محورهاي دولت الكترونيكي و استانداردهاي جهاني انتقال خون دست يابد.
مهندس طاهری اظهار داشت: هدف از پيادهسازي سيستم اتوماسيون فني انتقال خون “Mak-System”، مطابق با روال فعاليت ساير سازمانهاي انتقال خون جهان و نيز بر طبق استانداردهاي جهاني صنعت انتقال خون تا سطح پايگاههاي مركزي سازمان انتقال خون، يكسان سازي فعاليتهاي كليه پايگاههاي مركزي با يكديگر و جهاني سازي صنعت انتقال خون ايران و همچنين افزايش ضريب سلامت خون در سراسر كشور ميباشد. استفاده از اين نرم افزار براي ايمن نگه داشتن تمام فرايند انتقال خون لازم و ضروري به نظر ميرسد که توانايي پيگيري واحد هاي خون و اجزاء آن را در پايگاههاي انتقال خون و در سطح بيمارستانها و تا مرحله تزريق به رگ بيمار انجام دهد.به عنوان مثال از طريق ثبت سوابق اطلاعات اهداكننده مي توان از معافيت اهداكننده آگاهي يافت و از دريافت خون آلوده جلوگيري نمود و نظارت كامل بر اين قضيه صورت گيرد.همچنين در اين سيستم به منظور بالا بردن ضريب سلامت خون ، افراد از سطوح دسترسي مختلفي برخوردار مي باشند. اين سطوح دسترسي با توجه به وظايف و فعاليت هاي مرتبط با هريك از پرسنل تعريف شده است و افراد فقط اجازه دسترسي به قسمت هائي از نرم افزار را دارا مي باشند كه مرتبط با فعاليت هاي آنان است. وجود بانك اطلاعاتي يكپارچه ، متمركز و دسترسي اطلاعات به صورت Online و Real-time در جهت افزايش ضريب سلامت خون همگي مديون بکارگيري تكنولوژي اطلاعات مي باشد.