در پی عملیاتی شدن پروژه فیبر نوری، در مرحله نخست کاربران تهرانی و مشهدی صاحب اینترنت 20 مگابیتی می شوند.
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک، روزنامه خراسان در گزارشی نوشت: اجرای مرحله آزمایشی پروژه انتقال فیبر نوری (FTTX) که با هدف وقوع انقلاب اطلاعاتی در شبکه های مخابراتی و دنیای دیجیتالی در کشور از سال 88 مطرح شده است، سرانجام با امضای تفاهم نامه میان مجری اپراتور چهارم و منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس کلید خورد که در مرحله نخست آن که در آینده نزدیک اجرا می شود، امکان دسترسی به شبکه فیبر نوری در7شهر پرجمعیت کشورفراهم می شود.
معاون سازمان فناوری اطلاعات و مدیر عامل شرکت ایرانیان نت در گفت و گو با خراسان جزئیات این پروژه را تشریح کردند.
علی حکیم جوادی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بهبود شبکه دسترسی را مهم ترین ویژگی پروژه انتقال فیبرنوری عنوان کرد و گفت: هدف از ایجاد این اپراتور نیز این بوده که با استفاده از فناوری های نوین فیبرنوری، شبکه دسترسی ارتقا یابد. در واقع اجرای این پروژه یکی از بستر های مهم لایه دسترسی در شبکه ملی اطلاعات به شمار می رود.
وی با اعلام این که امروز بسیاری از اقتصادهای نوظهور از جمله درکشور هند توسعه شبکه فیبر نوری را در کشورشان یک راهبرد قرار داده اند ،تصریح کرد: امروز بسیاری از کشورها که برای جهش اقتصادی به دنبال میانبر می گردند ،از مسیر فناوری اطلاعات استفاده می کنند.
10 درصد افزایش پهنای باند به میزان 1.4 درصد در تولیدناخالص ملی تاثیر گذار است
رئیس هیئت مدیره سازمان فناوری اطلاعات ایران اضافه کرد: بر آوردها نشان می دهد که 10 درصد افزایش پهنای باند به میزان 1.4 درصد در تولیدناخالص ملی تاثیر گذار است.
وی با اعلام این که 20 درصد سهام طلایی شرکت ایرانیان نت متعلق به وزارت ICT است، ادامه داد: با توجه به تجربه صدور پروانه های متعدد در کشور، صلاح دیده شد اپراتور فیبرنوری به گونه ای تدوین شود که تمام سرویس ها را ارائه کند و از این رو پروانه ایرانیان نت کامل ترین پروانه موجود در کشور است همچنین فعالیت اصلی اپراتور فیبر نوری ایرانیان نت نیز فیبر کشی است؛ به علاوه طبق پروانه تا پایان پروژه، باید به 8 میلیون مشترک حداقل 20 مگابیت برثانیه پهنای باند ارائه شود. این اپراتور همچنین می تواند سرویس هایی از جمله صوت، تصویر، دیتا و ترکیبی از این موارد را ارائه کندو در مراحل بعدی نیزمی تواند درحوزه ارائه محتوا کار کند.
حکیم جوادی ادامه داد: اپراتور چهارم به منظور فعالیت در لایه دسترسی دیتا، قرار است ارتباطات دیتا را بر بستر فیبر نوری تا منازل اجرا کند که حداکثر پهنای باند اپراتور چهارم که برخی آن را اپراتور فناوری اطلاعات نیز می نامند، متناسب با کاربرد متفاوت خواهد بودبه عبارت دیگر این اپراتور شبکه ای است که خدمات دیتا را ارائه می کند و پهنای باند مورد نیاز آن بستگی به کاربردها و سرویس های ارائه شده از طریق این شبکه دارد.
به گفته وی ، این پروژه امکان استفاده از خدمات باند وسیع؛ به علاوه تمام سرویس های مالتی مدیا مانند تلفن تصویری، تلویزیون های کابلی، تلویزیون تعاملی (IPTV) ، سرویس ویدئوی درخواستی، بازی آنلاین، آموزش مجازی و ویدئو کنفرانس، دور کاری وارائه اینترنت پرسرعت را از طریق شبکه فیبر و بدون قطعی شبکه فراهم می کند. اپراتور چهارم برای ایجاد چنین سرویس هایی می آید، زیرا بسیاری از این سرویس ها با توجه به شبکه حال حاضر یا قابل استفاده نیست و یا با محدودیت مواجه است.
به گفته وی، در دورکاری با یک سیستم ویدئو کنفرانس با فناوری HD، می توان یک کنفرانس کاملا زنده و حتی بین استانی داشت و اپراتور چهارم آمده است تا این شبکه را ایجاد کند.
ارائه سرویس به 8 میلیون مشترک تا سال 1401
مهندس محمد علی رحمان دوست مدیرعامل شرکت ایرانیان نت نیز با اشاره به پروژه شبکه دسترسی فیبرنوری در بستر باند پهن (FTTX) که باید تا سال 1401 به 8 میلیون مشترک سرویس ارائه کند، افزود : دسترسی فیبرنوری برای 8 میلیون کاربر تا سال 1401باید در کشور اجرایی شود بر این اساس شبکه دسترسی فیبرنوری برای اتصال منازل، سازمان ها و اماکن تجاری و عمومی در 31 مرکز استان در 3 مرحله اجرایی می شود که در مرحله نخست 7 شهر پرجمعیت شامل مشهد، تهران، شیراز، کرج، قم، اصفهان و تبریز ، در مرحله دوم 13 مرکز استان و درمرحله سوم 11 مرکز استان تحت پوشش شبکه فیبرنوری قرار می گیرد و هم اکنون در حال انجام کار مطالعاتی پروژه برای این شهرها هستیم و پیش بینی می شود در آینده نزدیک، 400 هزار کاربر از سرویس های این شبکه استفاده کنند. ایجاد حداقل 5 میلیون وحداکثر 8 پورت پرسرعت فیبرنوری تا مرداد سال 1401 از دیگر اهداف پروژه است. دسترسی به اینترنت در این شبکه حداقل باسرعت 20 مگابیت و حداکثر 40 مگابیت بر ثانیه با امکان استفاده از تلویزیون تعاملی و تلفن تصویری است.