به نام فعالان فاوا به کام دوستان

محتوای جدول

نشستاگنا- دومین نشست فعالان بخش فاوای کشور با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته در سالن همایش‌های شهید قندی برگزار شد.

به گزارش آژانس خبری دولت الکترونیک(اگنا)، در این نشست علاوه بر دکتر واعظی، معاونین وزیر و جمعی از فعالان عرصه فاوای کشور حضور  داشتند و نقطه نظرات خود را ارایه کردند.

شاید  در وهله اول اینطور به نظر برسد که نشستی تخصصی با حضور فعالان صنعت ICT با حضور وزیر و معاونین ایشان برگزار شده و محیطی برای تبادل اطلاعات و ایده ها و … فراهم گردیده است.

اما با نگاهی دقیق تر این سوال پیش می آید که شرکت کنندگان در این نشست چه کسانی بودند؟ و آیا براستی آنها فعالان بخش خصوصی و دولتی فاوا بودند؟

پایگاه خبری دولت الکترونیک(اگنا) به تحقیق و بررسی این موضوع پرداخته و سعی در روشن کردن این مطلب دارد که آیا این نشست ها براستی راهگشای صنعت فاوا است و تمامی شرکتهای فعال فاوا می توانند از مزایای آن بهره ببرند و یا صرفا یک شوی تبلیغاتی است که هرچند وقت یکبار با جمعی گلچین شده برگزار می شود و عملا هیچ جنبه کاربردی برای توسعه صنعت فاوای کشور نخواهد داشت.

به این منظور خبرنگار اگنا با تعدادی از فعالان فاوا در این باره به گفتگو پرداخته است.

نکته جالب این است که اکثر شرکتهایی که از آنها در رابطه با این نشست سوال شد، از برگزاری چنین نشستی ابراز بی اطلاعاتی کردند و عنوان کردند هیچ گونه اطلاع رسانی به آنها صورت نگرفته است.

مدیرعامل یک شرکت خصوصی فعال در حوزه فاوا در گفتگو با خبرنگار اگنا اینگونه بیان کرد که: «در این نشست حضور پیدا کردم اما به هیچ عنوان از نحوه برگزاری و برنامه ریزی آن راضی نیستم و کیفیت آن فوق العاده پایین و خارج از انتظار بود. چرا که صرفا تعدادی از شرکت های به اصطلاح نورچشمی به ارائه مطالب و نقطه نظرات خود پرداختند.»

وی با قبول این مطلب که امکان ارائه مطالب از سوی تمامی شرکتها در این وقت کم وجود نداشته و امری بسیار وقت گیر است، افزود: «بهتر است در اینگونه نشست ها یک تریبون آزاد ایجاد شود که شرکتها و فعالانی که فرصت ارائه نظرات را پیدا نمی کنند، پشت تریبون حاضر شوند و انتقادات و پیشنهادات خود را در چند دقیقه و به طور خلاصه بیان کنند.»

وی در پاسخ به این سوال که چه شرکتهایی در چنین نشست هایی حضور پیدا می کنند بیان کرد:« در این رابطه کاملا گزینشی عمل می شود و تمامی شرکتهای فعال فاوا فرصت حضور در اینگونه مراسم ها را پیدا نمی کنند»

همچنین خبرنگار اگنا به سراغ بعضی از دولتی ها رفته و از آنها در مورد این نشست سوالاتی را مطرح کرده است.

 

علی عباسیان آرانی، مدیر کل دفتر تحقیقات و برنامه ریزی مرکز فناوری اطلاعات و امنیت نهاد ریاست جمهوری در گفتگو با اگنا عنوان کرد که از برگزاری این نشست اطلاعی نداشته و وزارت در این مورد اطلاع رسانی نکرده است.

 

احمد تولایی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی نفت ایران نیز در رابطه با اهمیت برگزاری چنین نشست های تخصصی بیان کرد:«در راستای یکپارچه سازی و جلوگیری از موازی کاری و به منظور تشکیل مجموعه ای واحد در صنعت فاوای کشور، این جلسات می تواند بسیار موثر و سودمند باشد. ضمن اینکه انتقال دانش و تجربیات شرکت کنندگان می تواند از هزینه های گزاف و مضاعفی که امکان دارد مجموعه های مختلف در انجام کارهای مشابه می کنند، جلوگیری کند.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ارتباطات در گردآوری فعالان بخش خصوصی، گزینشی عمل می کند یا خیر اظهار کرد:« در جلسات مشابهی که بنده قبلا شرکت کرده بودم، بحث اصلی حضور بخش خصوصی و پررنگ تر کردن نقش آن بوده است تا بدین منظور بتوانیم از ظرفیت های بخش خصوصی به نحو احسن استفاده کنیم.»

وی افزود:« به دلیل اینکه در این نشست شرکت نکرده است نمی تواند بگوید که وزارت در این زمینه گزینشی عمل کرده یا خیر، اما آنچه مسلم است این است که به طور قطع باید از تمام ظرفیت های بخش خصوصی به نحو احسن استفاده کرد.»

ایشان در بخش دیگری از صحبت های خود در رابطه با راهکارهای موجود برای برگزاری هرچه بهتر این نشست ها عنوان کرد:« باید در این زمینه NGO هایی را تشکیل داد البته نه با محوریت دولت بلکه با تمرکز بخش خصوصی، به این منظور که بتوان از دانش و تجربیات و خرد جمعی افراد مختلف استفاده کرد. بنابراین بهتر است NGO های مختلف و تخصصی در موضوعات مختلف از جمله زیرساخت های ارتباطی،سیتمهای کسب و کار، دولت الکترونیک و ….. در داخل کشور ایجاد شود تا بدینوسیله هر فردی که در این زمینه ها کاری انجام داده است و یا صاحب ایده و تجربه است، در این محافل عرضه کند و دیگران از آن بهره ببرند.»

 

همچنین مهدی خوشوقت، مدير كل هماهنگي امور دستگاهها و مبادلات فراسازماني مركز فناوري اطلاعات، ارتباطات و امنيت نهاد رياست جمهوري از برگزاری این نشست ابراز بی اطلاعی کرد و در این باره بیان کرد:« اگر این نشست، نشست تخصصی فعالان فاوای کشور بوده باشد، به تبع باید همه فعالان حضور داشته باشند تا بتوانند نقطه نظرات خود را ارائه کنند.»

وی افزود: « نکته حائز اهمیت در برگزاری این نشست ها این است که خروجی و نتیجه آن چه خواهد بود؟ در واقع هدف آن چه بوده و چه نتیجه ای از آن منتج خواهد شد.»

خوشوقت با بیان اینکه در این نشست ها و همایش ها امکان حضور و ارائه نقطه نظرات تمامی فعالان بخش خصوصی و دولتی وجود نخواهد داشت، بیان کرد: « امروزه با توجه به فراگیری شبکه های اجتماعی و مجازی، دیگر نیازی نداریم که جلسات حضوری برگزار کنیم. لذا باید از ظرفیت اینگونه ابزارها استفاده کرد و جلسات را به صورت مجازی برگزار کرد تا همه فرصت حضور پیدا کنند و نظرات بیشتری ارائه شود.»

با این حال با توجه به بررسی های صورت گرفته بهتر است این نکته را در نظر بگیریم که برگزاری چنین نشست ها و همایش هایی صرفا یک برنامه چند ساعته و پرهزینه نباشد که خروجی قابل قبولی هم در بر نداشته باشد و عده ای به صورت گزینشی دور هم جمع شوند و منافع خود را پیش ببرند.

شاید برپایی این نشست ها با حضور تمامی فعالان بخش خصوصی و دولتی و هم اندیشی و همکفری آنها نتایج بسیار پربارتری را برای توسعه صنعت فاوای کشور به ارمغان بیاورد.

گزارش اختصاصی/اگنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: