مرکز فناوری های همگرای معاونت علمی فراخوانی با عنوان «چالش فناوری جوهرهای زیستی برای چاپ زیستی» منتشر کرده است تا شاهد توسعه و تبدیل یافته های محققان به محصولات تجاری باشیم.
به گزارش اگنا به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فراخوان چالش فناوری جوهرهای زیستی برای چاپ زیستی توسط مرکز راهبردی فناوری های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شد. هدف از برگزاری آن نیز توسعه یافته های محققان کشور به محصولات تجاری است تا از این پس شاهد رونق ورود جوهرهای زیستی با کیفیت و برند ایرانی در بازار باشیم.
چاپ سه بعدی زیستی فرآیندی برای تولید الگوهای سلولی در یک محیط محدود با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی است که در آن، عملکرد سلولی و زنده بودن آنها در سازه چاپ شده حفظ می شود. طراحی، توسعه و تولید جوهرهای زیستی به عنوان یکی از محوریترین موضوعات حوزه توسعه بافتهای زیستی بر پایه چاپگرهای زیستی است.
جوهرهای زیستی به عنوان مواد اولیه مصرفی در فرآیند چاپ بافت استفاده می شود. هم اکنون شرکتها و محققان پیشرو دنیا به توسعه جوهرهای ویژه با عملکردهای خاص مشغول هستند.
از این رو، شروع فعالیت پژوهشگران ایرانی فاصله زیادی با فعالیتهای بینالمللی نداشته و توسعه محصول تجاری برای بازار داخل و خارج دست یافتنی است. اما در حال حاضر محققان از جوهرهای زیستی وارداتی استفاده می کنند.
این رویداد سعی بر همگرا کردن تحقیقات دانشگاهی به توسعه جوهرهای زیستی تجاری دارد که علاوه بر رفع نیاز داخل، ظرفیتی برای تولید و فروش یافتههای پژوهشگران در بازارهای بین المللی ایجاد کند. جوهرهای زیستی ویژه بر پایه مواد اولیهای طراحی و تولید میشوند که ارزش افزوده اصلی در ترکیب این جوهرهای پایه است. این رویداد نیز در تلاش است تا این دانش در کشور توسعه یافته و برندی تجاری برای این جوهرها ایجاد شود.
فراخوان و دریافت طرح توسط محققان و فعالان این حوزه آغاز شده است و تا ۱۵ مهرماه ادامه دارد. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت مرکز راهبردی فناوری های همگرا معاونت علمی و فناوری مراجعه کنند.