به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, در این میان هارددیسکهای اکسترنال از کالاهایی هستند که رشد تقاضا در بازار آن طی دو تا سه ماه اخیر توجهها را به خود جلب کرده است.
فناوران- به گفته فعالان بازار کامپیوتر، رشد تقاضا برای هارددیسکهای اکسترنال در حالی صورت گرفته است که قیمتها نسبت به قبل تا حدودی (10 تا 15 درصد) کاهش یافته است. با این حال میزان تقاضا در حدود 30 تا 40 درصد افزایش یافته است.
محمد سلامی، یکی از فعالان بازار کامپیوتر در این باره میگوید: از زمان وقوع سیل و توفان تایلند که به تخریب و و توقف فعالیت تعدادی از کارخانجات تولید هارددیسک انجامید، بازار هارددیسک روز خوشی به خود ندیده بود و به همین دلیل در بازار این کالا با کاهش شدید موجودی، رشد قیمتها و کاهش چشمگیر تقاضا مواجه شده بودیم. در مقابل بازار کالاهای جایگزین مانند حافظههای فلش رونق گرفته که چنین رونقی به رشد قیمت در بازار منجر شده بود. اما از حدود دو ماه گذشته و در پی بازگشت تعادل و ثبات قیمت به بازار کامپیوتر شاهد رشد تقاضا برای دستگاههای هارددیسک اکسترنال
بودیم.
جودکی، یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر هم با تایید گفتههای همکارش میگوید: رشد تقاضا برای هارددیسکهای اکسترنال طی دو ماه اخیر موجب شده است تا در بازار این کالا مجددا با افزایش تنوع مواجه شویم.
این فعال بازار میافزاید: در پي افزايش قيمت و کاهش موجودی انواع هاردديسک HDD طي دو سال اخیر، بسياري از افرادي که تا پيش از اين از کاربران پر و پا قرص هاردهاي اکسترنال به ويژه نمونههاي اکسترنال پاسپورتي بودند به فکر استفاده از روشهاي ديگر ذخيرهسازي اطلاعات افتادهاند.
در این بین گروهي ترجيح دادهاند که بازگشت به عقب داشته باشند و از انواع حافظههاي فلش در ظرفيتهاي هشت تا 32 گيگابايت به جاي هاردهاي اکسترنال استفاده کنند که مسلما جايگزيني حافظههاي فلش به جاي هاردديسکهاي اکسترنال چندان براي کاربران خوشايند نيست. گروهي نيز به سراغ نمونههای کارکرده هاردهای اکسترنال رفتند. به گفته این فعال بازار، در این بین گروهی که از کاربران هاردهای SSD بودند یا به ناچار به سراغ تکنولوژیهای پایینتر رفته و یا اینکه زیر بار هزینههای گزاف یک هارد گران قیمت رفتند. اما از حدود دو ماه قبل با کاهش تقریبی قیمتها در بازار هارددیسک و افزایش تنوع در برند و نوع و ظرفیتهای گوناگون هارددیسک در بازار این کالا شاهد تحولات مثبتی هستیم.
یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر هم با بیان این مطلب که اگرچه شاهد رونق نسبی در بازار هارددیسک هستیم اما بازار همچنان از لحاظ استفاده و تقاضا برای تکنولوژیهای جدید عقبمانده است، گفت: در حال حاضر بیشترین تقاضا برای هارددیسکهای اسکترنال با ظرفیتهای 500 گیگابایت است و اگر نمونههای مبتنی بر فناوری USB 3.0 در بازار به وفور یافت نمیشدند اکثر کاربران ترجیح میدادند کاربر همان هارددیسکهای USB 2.0 باشند؛ زیرا این هارددیسکها قیمت کمتری دارند. این فعال بازار همچنین گفت، این موضوع در بازار هارددیسکهای SSD نیز مشاهده میشود و در حالی که در تمام دنیا استفاده از هارددیسکهای SSD و هاردهای فلش مرسوم شده است، اما متاسفانه در بازار ما همچنان هستند کاربرانی که به دنبال هارددیسکهای قدیمی و ارزان هستند.
این فعال بازار که معتقد است چنین موضوعی برای بازار کامپیوتر خطرناک است گفت: باید کاربران را به خرید تکنولوژیهای جدید تشویق کرد. در غیر این صورت بازار کامپیوتر ما یک بازار عقبمانده باقی خواهد ماند.
فعالان بازار در مورد ردهبندی برندها در بازار هارددیسک نیز میگویند؛ در حال حاضر برندهای سیگیت، وسترن دیجیتال، ای دیتا، سیلیکون پاور، بوفالو از برندهای محبوب بازار هستند که در این بین سیگیت محبوبیت بیشتری دارد. به گفته آنان، اگرچه سیگیت و وسترن دیجیتال همچنان در ردههای نخستین محبوبیت بازار قرار دارند، اما به دلیل رشد قیمتها و همچنین کاهش موجودی در برهههایی از زمان این برندها بخشی از محبوبیت خود را به برندهای دیگری نظیر ای دیتا، سیلیکون پاور و… واگذار کردهاند. ضمن اینکه هارددیسکهای مکستور هم در بازار با کاهش سهم محبوبیت مواجه شدهاند.
عليزاده یکی از فعالان بازار در مورد هاردهای SSD هم میگوید: SSDها اينتل در رتبه نخست پرفروشهاي بازار هستند و پس از اين برند هم کينگ استون، اي ديتا، او سي زد و… در ردههاي بعدي فروش قرار دارند.