سرمايه گذاري 20 هزار ميليارد توماني براي توسعه پهناي باند کشور

محتوای جدول

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، از سرمايه گذاري 20 هزار ميليارد توماني براي توسعه پهناي باند کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري آريا، محمدجواد آذري جهرمي گفت: متاسفانه 10 درصد منافع اين توسعه را نيز استخراج نکرده ايم چرا که فضاي مجازي فقط شبکه اجتماعي نيست بلکه مي تواند خدمات رساني در ساير بخش هاي کشور را نيز تسهيل کند.
وي با بيان اينکه براي مخاطره فضاي مجازي نيز فکر کرده و به آن عمل مي کنيم، تاکيد کرد: در حال راه اندازي زيست بوم حضور کودکان در فضاي مجازي هستيم و بر ترويج فرهنگ استفاده درست از فضاي مجازي تاکيد داريم.
وزير ارتباطات گفت: طرح مواجهه کودکان در فضاي مجازي از سوي ايران در مجمع جهاني فناوري اطلاعات و ارتباطات؛ طرح برتر شد و ما تاکيد داريم راهکار اول و آخر در مواجهه با مخاطرات فضاي مجازي، فيلتر نيست.
آذري جهرمي در مورد آخرين وضعيت طرح اصلت سنجي يا رجيستري گوشي تلفن همراه نيز گفت: اقدامات خوبي در اين طرح انجام شد و هم اکنون به سرانجام رسيده است البته در اجراي اين پروژه از ناجا و گمرک انتظار بيشتري در همکاري داريم و اگر سامانه ناجا به ما متصل شود مشکل دلالي گوشي هاي مسافري را نيز حل خواهيم کرد.
وي گفت: هم اکنون واردات گوشي مسافري به نوعي دلالي تبديل شده که به عدم اتصال به سامانه ناجا بازمي گردد و در صورت حل اين مشکل فني موضوع قابل کنترل است.
آذري جهرمي با اشاره به اينکه در ديداري با مقام معظم رهبري از ايشان يک عبا هديه گرفتم در مورد آن ديدار گفت: رهبر انقلاب در آن ديدار تاکيد کردند که کشور نيازمند مجاهدت هاي جوانان است و من همواره مديون نگاه مثبت ايشان به جوانان هستم بر اين اساس توجه به منويات مقام معظم رهبري را در مسير توسعه کشور در سرلوحه کار خود قرار داده ام.
وي در مورد مباحثي که درباره حمايت از نسخه فارسي تلگرام مطرح مي شود، گفت: آنچه که مي‌گويند که وزارت ارتباطات از نسخه‌هاي فارسي تلگرام حمايت مي‌کند، به هيچ‌ وجه درست نيست و ما در اين فرآيند نقشي نداريم ، تاکنون نيز نه امکاناتي به اين شبکه‌ها تعلق گرفته و نه حمايتي از آنها به عمل آمده است.
وزير ارتباطات افزود: هاتگرام و تلگرام طلايي بنا بر تصميم مرکز ملي فضاي مجازي و براي دوره گذار از فيلترينگ تلگرام، به فعاليت خود ادامه دادند و ما در دي ماه 96 در اطلاعيه‌اي رسمي اعلام کرديم که امنيت نسخه‌هاي غيررسمي تلگرام را تائيد نمي‌کنيم.
آذري جهرمي با اشاره به اينکه بنا به تکليف مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي، امکانات حمايتي خود را به پيام‌رسان‌هاي بومي اختصاص داده‌ايم، در مورد اينکه چرا هاتگرام و تلگرام طلايي فيلتر نمي‌شوند؟ تأکيد کرد: من مسئول بستن اين شبکه‌ها نيستم و خدمات‌دهندگان دسترسي، بنا به حکم قضايي، موظف به بستن شبکه‌هاي فضاي مجازي هستند.
وي با تاکيد بر اينکه مدل تفکر جوانان در اداره کشور متفاوت است، گفت: شاهد شکاف بين نسلي در شيوه مديريتي کشور هستيم و از اين رو نبايد به جوانان خرده گرفت چرا که اين جوانان داراي حس ميهن پرستي بوده و در مقاطع مختلف علاقه خود را به نظام و کشور نشان داده اند.
وي با بيان اينکه نمي توان گفت به ارتباطات بين المللي توجهي نداشته باشيم و همه چيز را در درون کشور دنبال کنيم، اين ديدگاه اشتباه است چرا که در اقتصاد مقاومتي نيز بخشي به موضوع صادرات اختصاص پيدا کرده است به بيان ديگر اقتصاد مقاومتي با رويکرد توجه به بازارهاي بين المللي و استفاده از ظرفيت هاي دروني تعريف شده است.
وي با بيان اينکه تحريم ها فرصتي براي توليد داخل است و کاهش ارزش پول ملي نيز فرصت صادرات را فراهم مي کند، اضافه کرد: اما با توجه به اينکه با منع بين الملل براي بازار صادرات رو به رو هستيم و بخشي از توليدات داخل نيز بي رونق شده، کاهش ارزش پول ملي، تورم و شکاف بين فقير و غني را در کشور ايجاد کرده است.
وزير ارتباطات با اشاره به اينکه بايد موانع جدي حوزه توليد در کشور برطرف شود و اين موضوع تاکيد رئيس جمهور است، خاطرنشان کرد: بسته سياست هاي ارزي دولت، تامين بخش توليد را در اولويت قرار داده است. همچنين امنيت غذايي جامعه از ديگر تاکيدات اين بسته سياستي است که اثرات تورمي در حوزه مواد غذايي در کمترين حد ممکن باشد.
آذري جهرمي گفت: ارتقاي تعاملات منطقه اي و خدمت رساني به قشر ضعيف از ديگر برنامه هايي است که در دستور کار دولت قرار دارد اما واقعيت اين است که در شرايط فعلي شکاف بي اعتمادي در جامعه مطرح شده است و آن ناشي از تعارض عمل و صحبت در حوزه هاي اقتصادي مختلف است.
وي بر لزوم مديريت اقتصادي جامعه از بعد اجتماعي و اعتماد به جوانان تاکيد کرد و گفت: واقعيت را مردم مي بينند و ما بايد از آنچه عمل مي کنيم حرف بزنيم.
وزير ارتباطات با اشاره به توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات گفت: با توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات اتاق شفافي براي مسئولان ايجاد مي شود و برخي از مخالفت ها با شبکه هاي اجتماعي (چه بومي و چه خارجي) به همين دليل است.
وي تاکيد کرد: البته برخي از تهمت ها به مسئولان زده مي شود و ما نيازمند اعتمادسازي در اين فضا هستيم.
آذري جهرمي در پاسخ به اظهار منتقدان در عدم حمايت از شبکه هاي اجتماعي بومي تاکيد کرد: شبکه هاي اجتماعي بومي در بيانيه اي چندي پيش اعلام کردند که وزارت ارتباطات تنها نهادي است که به صورت کامل از ما حمايت کرده است.
آذري جهرمي با بيان اينکه فيلتر تلگرام بخشي از بي اعتمادي جامعه به پيام رسان هاي بومي را در پي داشت، گفت: نبايد فيلترينگ را مسيري براي رشد پيام رسان هاي داخلي بدانيم چرا که يک شهروند عادي که تا ديروز از يک سرويس دهنده در حال دريافت خدمات است چنانچه دسترسي اش از امروز از بين برود دچار نوعي بي اعتمادي مي شود.
وي با تاکيد بر اينکه توانايي ايجاد ظرفيت هايي مانند تلگرام توسط جوانان در کشور ما وجود دارد، گفت: اما نبايد توقعات جامعه را بالا ببريم.
وزير ارتباطات، گفت: در آذرماه سال 96 در جلسه اي با مسئولان عالي رتبه تاکيد کردم ظرفيت پيام رسان هاي بومي در کشور يک و نيم ميليون نفر است و آن زمان يکي از پيام رسان ها مدعي شده بود که 40 ميليون مشترک را پوشش مي دهد اما در دي ماه 96 که در مقطعي تلگرام فيلتر شد آن پيام رسان به ظرفيت يک ميليون مشترک نرسيده بود که دچار مشکل شد.
آذري جهرمي گفت: در فروردين 97 طي گزارشي به مجلس و دولت اعلام کردم ظرفيت توان داخلي در شبکه هاي پيام رسان 10 برابر رشد کرده و اين شبکه ها مي توانند به 15 ميليون مشترک سرويس بدهند.
وي با تاکيد بر اينکه اين شرکت ها تمامي ظرفيت هاي خود را به کار گرفته و از طرف وزارت ارتباطات نيز حمايت شده اند، بيان کرد: اينکه يک پيام رسان مي گويد مي توانم به تنهايي به 20 ميليون مشترک سرويس بدهم يک پيام تبليغاتي و غيرفني است و به اين شکل توقعات جامعه را بالا مي بريم و باعث عدم اعتماد عمومي مي شويم.
آذري جهرمي گفت: عده اي دنبال اين نيستند که پيام رسان هاي بومي در جامعه شکل بگيرد بلکه دنبال اين هستند که توقعات جامعه را بالا برده و ظرفيت هاي داخلي خوب در جامعه را ناديده بگيرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: