سیستم عامل ها دیگر برای بدافزارنویسان معنای خاصی ندارند، در عوض داده ها چرا!

محتوای جدول

 

 

 

اگر هنوز فکر می کنید که در دنیای دیجیتال زیر آسمان آبی زندگی می کنید، بهتر است کمی دست از خوشبینی بردارید و -لااقل- گاهی فکر کنید که آسمان دنیای مجازی تان، شبیه تصویر بالا است. شاید این مطلب کمک کند که بیشتر متوجه تغییراتی که پیرامون تان رخ می دهد، شوید.

به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک، این روزها، سازندگان بدافزار تغییر کرده اند و بیش از هر چیز نگران جمع آوری داده ها هستند، نه سیستم عاملی که داده ها روی آن ذخیره شده. شاید برای تان جالب باشد که بدانید در چند وقت اخیر، تعداد “بدافزارهای چندپلتفرمی” ساخته شده توسط گروه هایی که به شکل رایج فقط برای کاربران ویندوز تهدید به شمار می رفتند هم افزایش یافته. در قدیم چنین بدافزارهایی برای ویندوز و مک، گاهی هم لینوکس نوشته می شدند. حالا، همان طور که از قبل قابل پیش بینی بود، بدافزارهای اندرویدی دارند بیش از پیش شبیه بدافزارهای ویندوزی رفتار می کنند.

دو عامل مهم در این تغییر هدف بدافزارها وجود دارد. اول اینکه سهم استفاده از ویندوز در بین کاربران به طور محسوسی کاهش پیدا کرده و خیلی از فعالیت ها که تا دیروز فقط از طریق کامپیوتر قابل انجام بود، حالا با استفاده از تلفن و تبلت صورت می گیرد. دوم اینکه کاربران کامپیوترهای شخصی بیش از هر زمان دیگری، با مرورگر کار می کنند، نه با خود سیستم عامل. حالا به لطف پیشرفت سرویس های ذخیره سازی ابری، جدای از سیستم عاملی که استفاده می کنید، فایل های تان نیز همیشه در دسترس هستند.

تکه تکه شدن بازار سیستم عامل ها در ابتدا باعث سخت شدن کار بدافزار نویسان شد. دیگر گروه هدف آن بد افزاری که برای یک سیستم عامل نوشته شده، مثل سابق گسترده نبود. پس برای حمله به همان کاربران قدیمی، مهاجمین باید تهدیدی جدید و چندپلتفرمی را تدارک می دیدند و از آنجایی که این روزها انگیزه های مالی در دنیای تبهکاری دیجیتال به شدت در حال تقویت است، آنها سختی این چالش جدید را به جان خریده اند.

به خاطر اینکه بیشتر محتواهای ارائه شده در محیط وب با استفاده از پلاگین های جاوا و فلش ساخته می شوند و این دو در اکثر سیستم عامل های مهم بازار حضور دارند (استثنا: فلش در iOS نیست)، یک بدافزار نویس می تواند به راحتی با یافتن درزهای امنیتی در این دو، به داخل سیستم عامل هر کسی سرک بکشد. بعد از این مرحله، فقط می ماند استفاده از داده های جمع آوری شده. در نظر بگیرید که وقتی راهی برای استفاده از داده ها پیدا شد، جشن مهاجمین هم شروع می شود.

اکثر بدافزارهای امروزی، نقش جمع آوری کردن داده ها را دارند و از آنجایی که جامعه بدافزارنویسان معمولا با به اشترک گذاشتن سورس کدها، خیلی به یکدیگر کمک می کنند و به اصطلاح کار تیمی شان خوب است، چیره شدن شان بر مشکلات کار سختی نیست.

به نظر می رسد در دنیای پست پی سی، بسیاری از مردم تامین امنیت لازم برای داده های خود را سرسری می گیرند، اما بدافزار نویسان بر عکس هستند و به هیچ وجه سرقت داده ها را شوخی نگرفته اند. در اصل این افراد از سال های سال تجربه در تولید بدافزار برای ویندوز درس های زیادی آموخته اند و امروزه آنها را در سایر سیستم عامل ها به کار می گیرند تا جهش های بلندی از نظر مهارت و مخفی کاری انجام دهند.

نگهبان اینجا است تا به شما یادآوری کند که حبس کردن داده های تان برای امنیت بیشتر، و داشتن یک سطح بدبینی همیشگی، جدای از اینکه از چه وسیله ای استفاده می کنید باعث خواهد شد از گزند حوادث در امان بمانید. درست مثل زندگی واقعی، آگاهی خود نسبت به پیرامون را جدی بگیرید تا احتمال ضربه خوردن از حوادث و افراد بد اندیش را پایین بیاورید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: