
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, بنا بر نظرسنجیای كه به نیابت از تكسیستمز (Teksystems) از بیش از 1500 رهبر آیتی و 2000 متخصص آیتی صورت گرفته است، در حالی كه جنبش BYOD (استفاده از وسایل شخصی در محیط كار) هماكنون در دوران اوج خود است، سیاستهای ناپخته موجب به خطر افتادن دادههای حساس سازمانها و كاركنانشان شده است و ارزش این رویكرد جدید برای بسیاری از سازمانها در بهترین حالت در حد متوسط است.
بیش از نیمی از رهبران آیتی و 65 درصد از متخصصان این حوزه گزارش دادهاند كه كاركنانشان در زمینۀ سیاستهای BYOD از سه جهت دچار افراط و تفریط میشوند: یا “هیچ اطلاعاتی منتقل نمیشود”، یا “هیچ رهنمود رسمیای در زمینۀ سیاستها وجود ندارد”، و یا “كاركنان اجازه ندارند در محل كار از وسایل شخصیشان استفاده كنند”.
به علاوه، در میان سازمانهایی كه در زمینۀ BYOD سیاستگذاریهایی دارند، تقریباً تنها نیمی از رهبران آیتی (48 درصد) و نیز تنها یكسوم از متخصصان آیتی (35 درصد) اعلام كردند كه معتقدند این خط مشی كاملاً برایشان روشن است. علاوه بر این، تقریباً یكسوم (35 درصد) از رهبران آیتی و یكچهارم از متخصصان این حوزه در مورد تطابق سازمانهایشان با الزامات دولت اطمینان ندارند.
مدیر تحقیقات تكسیستمز، جیسن هیمن، در بیانیهای چنین گفته است: “سازمانها ناچارند كه از دادههای حساسِ مربوط به مشتریان و كاركنان خود حفاظت كنند. بدون وجود طرحهای رسمی BYOD و اجرای پیوستۀ آنها، سازمانها خود را در معرض خطر قرار میدهند. علاوه بر این، ممكن است سازمانها در بهرهبرداری از منافع بالقوۀ BYOD، از جمله افزایش بازدهی و همكاری، دچار خطا شوند.”
تقریباً نیمی از رهبران آیتی و متخصصان این حوزه معتقدند كه سازمانهایشان یا به نیمی از كارایی مورد نظر در این عرصه رسیدهاند و یا كاملاً در این زمینه ناموفق بودهاند. پاسخهای 57 درصد از رهبران آیتی و 55 درصد از متخصصان آیتی حاكی از آن است كه ارزش اصلی رویكرد BYOD تا به امروز “رضایت كاركنان” بوده است.
همچنین، رهبران و متخصصان آیتی اعلام كردند كه سازمانهایشان در دستیابی به اهداف نویددادهشدۀ BYOD در زمینۀ كسب رضایت بیشتر مشتریان (به ترتیب 60 و 56 درصد) و كاستن از هزینههای آیتی (62 و 58 درصد) موفق نبودهاند.
برای سازمانهایی كه خط مشی BYOD را در پیش گرفتهاند امنیت همچنان مشكلی حلنشده و جدی است. یكسوم از رهبران آیتی و 46 درصد از متخصصان آیتی تأیید كردهاند كه در صورت نیاز و در شرایط اضطراری، سازمانهایشان توان لازم برای پاك كردن اطلاعات روی دستگاههای كاركنان را ندارند.
نكتۀ نگرانكنندهتری كه آشكار شده این است كه تقریباً یكسوم (73 درصد) از رهبران آیتی و متخصصان آیتی بر این اعتقادند كه دادههای حساس شركت به این دلیل در معرض خطرند كه كاركنان از روی دستگاههای شخصیشان به اطلاعات دست مییابند، و حدوداً نیمی از آنها اعلام كردند كه فكر میكنند 25 درصد یا یا حتی بیش از این میزان از دادههای حساس شركتهای متبوعشان در معرض خطر قرار دارند.