رییس پلیس فتا گفت: جرایم اخلاقی با 13 درصد دومین جرم اینترنتی در کشور است.
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک,سردار کمالهادیانفر رییس پلیس فتا در مراسم دیدار با سفرا و روسای سازمانهای بینالمللی مستقر در تهران گفت: میزان کابران اینترنت از سال 2005 تا 2012 دو برابر شده است و امروز دو میلیارد و 700 میلیون نفر به اینترنت دسترسی دارند و این در حالی است که 2/1 دهم میلیارد از این افراد در کشورهای در حال توسعه هستند که در این میان تنها در چین 565 میلیون کاربر وجود دارد.
وی افزود: هماکنون ضریب نفوذ اینترنت در جهان در هر 100 نفر 39 نفر است و این آمار در ایران 61 نفر است.
به گفته وی میزان ضریب نفوذ تلفن در دنیا 81 نفر و در ایران 91 نفر است. همچنین امروز بیش از 45 میلیون نفر ایرانی به اینترنت دسترسی دارند در حالی که 29 میلیون نفر آنان را جوانان تشکیل میدهند.
رییس پلیس فتا افزود: 41 درصد کاربران ایرانی از اینترنت برای سرچ اطلاعات و اخبار، 19 درصد خدمات بانکداری الکترونیکی، 16 درصد دانلود، 14 درصد شبکههای اجتماعی و 10 درصد به عنوان فروشگاه اینترنتی استفاده میکنند.
به گفته هادیانفر با ورود به دنیای جدید دیگر هیچ کشوری امنیت محض ندارد و تفکر مجرمان دو هزار سال است که تغییر نکرده است. فقط در گذشته مجرمان دارای هیکلی بزرگ و قوی و مغزی کوچک بودند اما مجرمان امروز دارای جثهای کوچک اما مغزی بزرگ هستند. جرایم دنیا به سه دسته فیزیکی، تکامل یافته و نوظهور تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه در سال 2011 در 20 کشور هشت میلیون و 200 هزار جرم اینترنتی رخ داده است افزود: 70 درصد جرایم اروپا، 50 درصد جرایم آمریکا و 40 درصد جرایم آسیا فراملی هستند که باید با همکاریهای منطقهای تشکیل شود.
در سال گذشته مجرمان اینترنتی 105 میلیارد دلار درآمد کسب کردند و 488 میلیارد تومان به زیرساختهای کشورها خسارت وارد شد.
وی همچنین گفت: این پلیس اواخر سال 89 افتتاح شد در حالی که قوانین جرایم رایانهای ما سال 87 در 56 ماده تصویب شد. این پلیس هماکنون در 32 استان فعال است و در هفته نیروی انتظامی نیز در 56 شهرستان راهاندازی شد. هادیانفر افزود: امروز پلیس فتا مجهز به آزمایشگاه موبایل، کامپیوتر و نت برد است.
وی گفت: این پلیس سال 90، 32 درصد جرایم اینترنتی رخ داده در کشور را کشف کرد که این آمار سال گذشته به 49 درصد رسید و در شش ماهه نخست امسال به 64 درصد افزایش یافت این در حالی است که این آمار در کشورهای توسعه یافته 25 درصد است.
هادیانفر با برشمردن مهمترین جرایم اینترنتی در کشور گفت: 81 درصد جرایم مالی، 13 درصد اخلاقی، سه درصد سیاسی و دو درصد سرگرمی و کنجکاوی است.
وی در مورد عملکردهای بینالمللی این پلیس گفت: تاکنون در چهار عملیات بینالمللی مقابله با داروهای قاچاق شرکت کردهایم.
رییس پلیس فتا در پایان افزود: همچنین سایت بینالمللی پلیس فتا امروز افتتاح میشود. این سایت، به عنوان سایت فارسی پلیس فتا پس از سایت سایبری پلیس چین دومین سایت پربیننده پلیسهای سایبری دنیاست.
بررسی انگیزه عاملان انتشار پیامک استامینوفن
رییس پلیس فتای کشور با بیان اینکه وزارت بهداشت نسبت به انتشار پیامک عدم استفاده از قرص استامینوفن تنها پنج روز پیش اعلام شکایت کرده است، گفت: پلیس فتا موفق شد ظرف سه روز، سه تن از عوامل انتشار این پیامک را شناسایی کند.
به گزارش فارس سردار سیدکمال هادیانفر گفت: متاسفانه وزارت بهداشت روزهای گذشته شکایتی را به صورت رسمی نسبت به انتشار این خبر نکرده بود و پنج روز پیش شکایت آنها به دست ما رسید.
وی گفت: پلیس فتا ظرف سه روز موفق به شناسایی سه تن از عوامل اصلی انتشار این پیامک شد.
هادیانفر افزود: منشا انتشار این پیامک از یکی از استانهای کشور بوده و هماکنون مشغول بررسی انگیزه افراد در خصوص انتشار این پیامک هستیم.
رییس پلیس فتا در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دست داشتن شرکتهای داروسازی در انتشار این پیامک وجود دارد، گفت: انگیزه افراد هنوز مشخص نشده و اجازه دهید تا پایان تحقیقات ما جزییات خبر را اعلام کنیم.