تب ابزارهای همراه به بازار ایران رسیده و با نگاهی به وضعیت نوروزی این بازار میتوان دید ابزارکها مانند گوشیهایی با نمایشگر بزرگ و تبلتها بیشتر از هر زمان دیگری مورد تقاضا هستند.
برای خرید تبلت، تنوع برندها و مدلها انتخاب را دشوار میکند ضمن اینکه اغلب نامهای فعلی سابقه چندانی در این بازار ندارند و نمیتوان با توجه به پیشینه آنها قضاوت کرد.
قیمت بالای تبلتهای ویندوزی عملا خارج از توان کاربران عمومی است؛ تبلتهای اندرویدی از برندهای مطرح بازار ایران نیز شرایط مشابهی دارند و در مقایسه با نامهای کمتر شناخته شده، انگیزه زیادی برای انتخاب ایجاد نمیکنند.
یکی از نامهای جدید بازار پرستیژیو است که به تازگی وارد ایران شده و با ضمانت آسمان رایانه توزیع میشود.
این تبلتها از نظر مشخصات فنی و روی کاغذ کارایی مناسبی دارند با این حال باید دید علیرغم تمام ویژگیهای مثبت میتوانند در این بازار باقی بمانند یا مانند سایر نامهای ناآشنا به کنج ویترینهای خاک گرفته اکتفا میکنند.
Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo
یکی از مدلهای هفت اینچی مالتیپد پرستیژیو با نام پرایم دو معرفی شده است.
این مدل به دلیل طراحی زیبا، کارایی مناسب و قیمت منطقی یکی از تبلتهای مطرح در شرایط فعلی است با این حال ایراداتی نیز به آن وارد است که از میان آنها میتوان به کیفیت دوربین، فقدان مسیریاب و بلوتوث اشاره کرد.
طراحی
یکی از امتیازات ویژه این مدل طراحی آن است. پرایم دو ضخامت بسیار اندکی دارد و در مقایسه با مدل کیندل فایر از شرکت آمازون باریکتر است.
از نظر وزن نیز تواناییهای پرایم دو کاملا رقابتی است و اگر آن را با یک مدل شاخص مانند نکسوز هفت مقایسه کنیم خواهیم دید که حدود ۴۰ گرم سبکتر است و تنها ۳۰۰ گرم وزن دارد. بطور کلی باید گفت طراحی در تبلتها اهمیت ویژهای دارد زیرا این محصولات مانند موبایلها همیشه همراه کاربر هستند و باید توانایی استفاده در شرایط مختلف را داشته باشند ضمن اینکه چنین محصولی باید تصویری مناسب از انتخاب صاحب خود ارایه کند.
به همین دلیل در این گروه از محصولات تنها نمیتوان به کارایی اکتفا کرد و طراحی را نادیده گرفت. از دیگر نکاتی که به عنوان امتیاز این محصول قابل ذکر هستند میتوان به حاشیه باریک اطراف پنل، ظرافت لبهها، استفاده از پوشش با نمای فلزی برای قسمت پشت اشاره کرد که باعث میشود حین کار، تبلت در یک دست ثابت بماند. در این بخش میتوان لوگوی پرستیژ از جنس کروم را مشاهده کرد.
اهمیت طراحی زمانی بیشتر نمایش داده میشود که به سایر محصولات این گروه توجه کنیم. در این شرایط خواهیم دید مدلهایی که دارای قیمت مشابهی هستند همگی دارای وزن بالاتر و ضخامت بیشتر هستند و پرایم دو یکی از معدود مدلهایی است که با این مشخصات ارایه میشود. حتی زمانی که عامل قیمت را در نظر نگیریم باز هم پرایم دو میتواند با مدلهایی مانند نکسوز و گلکسی تب با وزن ۳۴۰ گرم و کیندل با وزن ۴۰۰ گرم رقابت کند.
مشخصات فنی
تبلت مالتیپد ۷ پرایم دو مجهز به پردازنده دو هستهای ARM از نوع Cortex-A۹ است که برپایه معماری Amlogic AML۸۷۲۶-MX تولید شدهاند و فرکانس عملیاتی آنها ۱.۵ گیگاهرتز است.
دو بخش دیگر پردازشی در این تراشه شامل یک هسته پردازشی NEON برای پردازش رسانهای و یک تراشه گرافیکی Mali-۴۰۰ MP۲ است که تا مدتی پیش عنوان قویترین هسته گرافیکی در تجهیزات هوشمند را برعهده داشت.
پردازنده این سیستم مجهز به ۵۱۲ کیلوبایت حافظه لایه دوم است و از حافظههای DDR۳ پشتیبانی میکند. این پردازنده توانایی رمزگشایی از فایلهای تصویری با استاندارد ۱۰۸۰P را دارد. ظرفیت حافظه این مدل به ۵۱۲ مگابایت میرسد و وضوح صفحه نمایش نیز ۱۰۲۴x۶۰۰ پیکسل با نسبت تصویر HD یا ۱۶:۱۰ است. نمایشگر این تبلت براق است و انعکاس نور در آن به راحتی دیده میشود در نتیجه برای استفاده در روشنایی روز ناگزیر خواهید بود نور صفحه نمایش را افزایش دهید. بر اساس بررسیهایی که سایت notebookcheck.net روی روشنایی، کیفیت رنگ، اشباع و غلظت رنگ، کنتراست، زاویه دید و زمان پاسخگویی انجام داده کیفیت نمایشگر این دستگاه را عالی توصیف کرده است.
دو دوربین در جلو و پشت دستگاه قرار گرفته است که هر دو کیفیت تصویری مناسبی ندارند و کارایی آنها در حد برقراری ارتباط ویدیویی است.
دوربین پشت دستگاه از نوع ۲ مگاپیکسل است.
سیستم عامل این مدل از نوع اندروید ۴.۰.۴ است که قابلیت ارتقا به نسخه ۴.۱ را دارد.
از نظر پشتیبانی نرمافزاری نیز باید گفت پرستیژیو حمایت کاملی روی نرمافزارها دارد و در صورت نیاز میتوان میانافزار (Frameware) را از سایت شرکت سازنده دریافت کرد. یکی دیگر از نکات قابل توجه که شاید در ایران چندان مورد توجه نباشد توافقنامه میام پرستیژیو و گوگل برای دسترسی کامل به نرمافزارهای Google Play است. کاربران این دستگاه قادر هستند از طریق برنامه eReader که بطور پیشفرض روی تبلت نصب شده است به ۶۲۰ هزار کتاب دسترسی داشته باشند.
تقریبا تمام مشخصات فنی این دستگاه در سطح متوسط یا عالی قرار دارند با این حال دو ایرادی که میتوان بیان کرد فقدان مسیریاب و بلوتوث است. البته GPS در اغلب مدلهای مشابه وجود ندارد ولی بلوتوث را میتوان یکی از نقاط ضعف دستگاه دانست. باتری لیتیومی این دستگاه دارای توان ۳۲۰۰ میلیآمپر ساعت است و توان مصرفی آن نیز در حالت غیرفعال حدود ۱.۲ وات است. این در حالی است که در لود کامل توان مصرفی به ۷.۲ وات میرسد. بطور کلی این دستگاه چندان هم پر مصرف نیست و این باتری کوچک میتواند تا ۵ ساعت شارژ داشته باشد.
جمعبندی
اگر از نام ناآشنای این برند صرفنظر کنیم اغلب مشخصات فنی مالتیپد ۷ پرایم دو، توان رقابت با مدلهای متوسط بازار را دارند. مزیتهای این مدل مانند نمایشگر، توان پردازش، امکانات و از همه مهمتر طراحی بدنه این محصول بدون در نظر گرفتن قیمت و برند، هر کدام قابلیتهای زیادی برای افزایش جایگاه این مدل دارند و زمانی که قیمت این مدل را در کنار سایر مزایای آن قرار میدهیم، میتوان از برخی ایرادات مانند فقدان جیپیاس، درگاه HDMI، بلوتوث و کیفیت پایین دوربینها چشمپوشی کرد و آنها را با مزیتهایی مثل طراحی، وزن و اندازه، کارایی و قیمت نادیده گرفت.