دیروز طی مراسمی مجوز نخستین اپراتور خدمات سلامت مجازی کشور در پژوهشگاه مرکز ملی فضای مجازی به بنیاد برکت تل -وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره)- اعطا شد.
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, جواد شکرخواه، مدیرعامل موسسه برکت تل در حاشیه این مراسم به خبرنگار فناوران در مورد اجرای این طرح گفت: این مرکز به ارایه مشاورههای تلفنی تخصصی و کارشناسی در حیطههای مختلف پزشکی و سلامتی میپردازد و افراد میتوانند از طریق شماره 0218999 با این مرکز ارتباط برقرار کنند. وی افزود: در حال حاضر 30 پزشک متخصص در حوزههای مختف در این مرکز مستقرند و از ساعت هشت صبح تا 10 شب به پرسشهای متقاضیان این سامانه پاسخ میگویند.
وی افزود: در چهار ماه آینده این طرح به طور کامل یعنی تجهیز این مناطق به دستگاههای پزشکی هوشمند و ارتباط از راه دور در سه منطقه دور افتاده: دوست محمدخان، پاوه و فشافویه به صورت پایلوت اجرا میشود.
وی همچنین گفت: در حال حاضر با وجود اینکه هنوز هیچگونه تبلیغاتی برای اجرای این طرح انجام نشده است اما 400 پزشک برای همکاری با این سامانه اعلام آمادگی کردهاند.
در این مراسم که در آن مهدی اخوان بهابادی رییس مرکز ملی فضای مجازی، حمیدرضا جمشیدی عضو هیات مدیره بنیاد برکت، امیدوار رضایی معاون قوانین مجلس به ایراد سخنرانی پرداختند.
در حوزه ارایه خدمات سلامت الکترونیکی، انحصاری وجود ندارد
اخوان بهابادی گفت: مرکز ملی فضای مجازی هماهنگ کننده فعالیتهای دستگاههای اجرایی است و هنگامیکه انجام کاری نیازمند هماهنگی چند وزارتخانه باشد این مرکز برای صدور مجوز ورود میکند در غیر این مرکز قصد ورود به وظیفه صدور مجوز دستگاهها را نخواهد داشت.
وی افزود: در حوزه ارایه خدمات سلامت الکترونیکی، انحصاری وجود ندارد و در حال حاضر یک شرکت غیردولتی دیگر هم برای اخذ مجوز اقدام کرده است.
وی گفت: اپراتور خدمات سلامت مجازی ملزم به حفظ حریم خصوصی افراد و امنیت اطلاعات و رعایت پیوستهای فرهنگی، محتوایی و امنیتی است.
رییس مرکز ملی فضای مجازی گفت: مشارکت و سرمایهگذاری خارجی در این طرح منعی ندارد به شرط اینکه سهام اکثریت و مدیریت به آنها واگذار نشود.
وی در انتهای سخنان خود گفت: امیدواریم که بانیان این طرح به این موضوع تنها دید اقتصادی نداشته باشند و همچنین به مباحث زیرساختی بسنده نکنند و توجه بیشتری را در ارایه خدمات در نظر بگیرند. حمیدرضا جمشیدی عضو هیات مدیره بنیاد برکت نیز در این مراسم توضیحاتی را در مورد فعالیتهای ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ارایه کرد و گفت: این ستاد 15 درصد دارو کل کشور را تولید میکند که عمده داروهایی که زیر نظر این ستاد تولید میشود وارداتی و گران قیمت است و تولید این داروها نقش بسزایی در کاهش هزینههای دارویی بیماران سرطانی داشته است. وی گفت: پروژه داروسازی هیچ سودی ندارد و ستاد به خاطر مسوولیت اجتماعی وارد این حوزه شده است.
عدالت و دسترسی سریع و آسان مردم به خدمات پزشکی
جمشیدی عدالت و دسترسی آسان و سریع را از دستاوردهای مهم طرح سلامت مجازی برشمرد و گفت: سلامت حقی است همگانی اما تمام افراد کشور به یک اندازه از امکانات پزشکی برخوردار نیستند و طرح سلامت مجازی چاره این مشکل است.
وی گفت: 50 درصد هزینههای پزشکی بابت نگرانی مردم از بیماریهاست و سامانه سلامت مجازی امکانی را فراهم میسازد که برای مثال اگر کسی در نیمه شب فشار خونش بالا رفت بتواند با برقرار کردن تماس با این سامانه نگرانی خود را برطرف کند و دیگر نیاز به مراجعه به مراکز پزشکی نداشته باشد و در نتیجه هزینههای درمان کاهش مییابد.
طرح سلامت مجازی نباید به سرنوشت پزشک خانواده دچار شود
امیدوار رضایی معاون قوانین مجلس هم در این نشست گفت: با اجرای این طرح امکانات پزشکی مرکز نشینان به حاشیه نشینان منتقل میشود. وی افزود: اپراتور خدمات سلامت مجازی نباید به گرفتاری طرح پزشک خانواده دچار شود بلکه باید به متن بیاید و از قالب یک کالای لوکس خارج شود.
باید اطلاعات خصوصی مردم حفظ شود
رضایی درباره تهدیدات این طرح با بیان اینکه در اجرای این طرح باید اطلاعات خصوصی مردم حفظ شود گفت: امیدواریم همانطور که گفته شد این طرح باعث کاهش هزینهها شود نه اینکه مثل طرح پزشک خانواده مثل یک کالای لوکس به حاشیه برود.
رضایی گفت: از دیگر تهدیدات این اپراتور ناهماهنگی و بخشی نگری است. وی افزود: بر اساس برنامه پنجم نظام سطح بندی را به وزارت بهداشت ارایه کردیم که توسط این وزارت اجرایی نشد و امیدواریم با ورود اپراتور سلام مجازی شاهد عدالت بیشتری در حوزه بهداشت و درمان باشیم.
گفتنی است خدمات سلامت الکترونیکی برکت تل به عنوان نخستین اپراتور خدمات سلامت مجازی کشور شامل: کال سنتر، مرکز گواهی میانی سلامت و امضای دیجیتال، پکیج چندگانه آزمایشگاهی، سیستمهای سلامت در حوزه موبایل، سامانه جامع اطلاعات دارویی (سجاد)، سامانه خدمات سلامت ایرانیان (پرونده الکترونیکی سلامت)، سامانه آموزشی الکترونیکی سلامت، سامانه جامع علوم پزشکی کشور، پکیج علایم حیاتی، طراحی و ایجاد مرکز داده سلامت است.