هشت نکته براي بالا بردن امنيت در خريدهاي آنلاين

محتوای جدول

کلاهبرداري آنلاين گاهي از مسيرهاي بسيار زيرکانه‌اي به انجام مي‌رسند و اين موضوع، خريد اينترنتي را به مساله‌اي بسيار خطرناک‌تر از آنچه تصور مي‌کنيد تبديل کرده است.
کلاهبرداري آنلاين گاهي از مسيرهاي بسيار زيرکانه‌اي به انجام مي‌رسند و اين موضوع، خريد اينترنتي را به مساله‌اي بسيار خطرناک‌تر از آنچه تصور مي‌کنيد تبديل کرده است. اکنون، يافتن فردي در ميان دوستان و آشنايان تان که دست کم يک بار قرباني اين جور کلاهبرداري شده، ديگر آنقدرها سخت نيست: آنها که يا چيزهايي که در اينترنت خريده‌اند، هرگز به دست شان نرسيده و يا حتي بدتر، اطلاعات شخصي‌شان به سرقت رقته است. خوشبختانه روش‌هايي وجود دارند، که مي‌توان از اين اتفاقات جلوگيري کرد:
از وبسايت‌هاي شناخته‌شده خريد کنيد
اين مورد ممکن است در ظاهر خيلي ساده و سرراست به نظر برسد، اما گاهي اوقات، اگر معامله آنلايني که به دست آورده‌ايم يا قيمت‌ها خيلي خوب باشد، ما اين نکته را نديده مي‌گيريم که داريم خريد را از يک وبسايت ناشناس انجام مي دهيم. تلاش کنيد که از وبسايت‌هايي خريد کنيد که از درستي کارشان مطمئن هستيد و يا پيشتر تجربه‌ خوبي از خريد از آنها داشته‌ايد. 
اگر شک داريد، کليک نکنيد
وقتي نوبت به آگهي‌هاي فروشي مي‌رسد که از طريق ايميل دريافت مي‌کنيد، بسيار احتياط کنيد؛ اين يکي از راه‌هاي شناخته‌شده‌اي است که به وسيله آن، کلاهبرداران مي‌توانند اطلاعات شخصي شما را بدزدند و يا کامپيوتر شما را آلوده به ويروس کنند. اگر ايميل مشکوک است، پاکش کنيد.
چشم تان به آيکون قفل باشد
وبسايت‌هايي که امن هستند، هميشه از يک پروتکل SSL استفاده مي‌کنند که معمولا به شکل يک آيکون قفل مانند، در کنار نوار آدرس مرورگر اينترنتي شما، قابل ديدن است. هرگز شماره‌ کارت اعتباري تان را به وبسايتي ندهيد که اين آيکون را به شما نمي‌دهد. همچنين، هرگز از طريق ايميل شماره کارت تان را ارائه ندهيد، مگر آن که از سرويس PayPal استفاده کنيد که يک سرويس پرداخت رمزگذاري شده و امن است. 
اطلاعات غيرضروري را ارائه ندهيد
به خاطر داشته باشيد که وبسايت‌هاي خريد و فروش اينترنتي، موسوم به e-commerce، براي رسيدگي به خريد و پرداخت شما، هرگز به شماره‌ تامين اجتماعي شما (SIN) نياز ندارند. اگر وبسايتي، از شما اطلاعاتي غير از آدرس و يا اطلاعات کارت اعتباري را مي‌پرسد، مي‌توانيد مطمئن باشيد که پاي کلاهبرداري در ميان است. 
از کانکشن‌هاي خصوصي و امن استفاده کنيد
تا زماني که به خانه يا دفتر کار خود نرفته‌ايد و از واي فاي عمومي استفاده مي‌کنيد، تلاش کنيد که از خريد آنلاين خودداري کنيد. در هنگام خريد، از يک کانکشن شخصي و امن استفاده کنيد، زيرا در واي فاي عمومي، هر کدام از کاربران آن کانکشن، مي‌تواند به اطلاعاتي که در شبکه منتقل مي‌شود؛ دسترسي پيدا کند.
نرم افزارهاي آنتي‌ويروس و امنيت اينترنت را به روز رساني کنيد
اين موضوع، به طور ويژه هنگامي اهميت دارد که حراج‌هاي بزرگ، مانند Black Friday در جريان هستند، که در آنها، شما معمولا با وبسايت‌هايي کمتر شناخته شده روبرو مي‌شويد که تخفيفات بسيار خوبي ارائه مي دهند. اگر نرم افزارهاي امنيتي شما، به روز نباشند، نقاط کوري در سيستم عامل شما بر جاي خواهند ماند که مهاجمين مي‌توانند از آنها، براي هک کردن شما استفاده کنند.
رمزعبورهاي پيچيده‌اي انتخاب کنيد
يک سري قواعد کلي براي ايجاد گذرواژه‌هاي قدرتمند وجود دارند که بسياري از آنها آگاه هستند. از ميان اين قواعد، مي‌توان به استفاده از ترکيبي از حروف بزرگ و کوچک و شماره‌ها و خودداري از تکرار کاراکترها، اشاره کرد. اما افزون بر اين، تلاش کنيد که براي تمام وبسايت‌هايي که از آنها خريد مي‌کنيد، از يک گذرواژه‌ يکسان استفاده نکنيد و مهم تر از همه، مطمئن شويد که گذرواژه‌اي که براي کارهاي بانکي و يا دولتي خود استفاده مي‌کنيد، با گذرواژه‌ خريد آنلاين تان متفاوت باشد.
گزارش پرداخت‌هاي بانکي تان را چک کنيد
اگر شما از جمله افرادي هستند که از خريد اينترنتي، زياد استفاده مي‌کنند و از چند وبسايت مختلف براي اين کار استفاده مي نمايند، بايد عادت کنيد که گزارش پرداخت‌هايتان (Statement) را نيز به صورت روزانه يا دو بار در هفته، بررسي کنيد. اين چک کردن، به طور ويژه بايد در هنگامه‌ تعطيلات و يا ماه‌هايي که حراج در آنها صورت مي‌گيرد، انجام شود. اين گزارش‌ها به صورت آنلاين در دسترس هستند. اگر در گزارش موردي پيدا کرديد که مشکوک بود، با بانک تان تماس بگيريد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: