واکنش به جاسوسی NSA چه بود؟

محتوای جدول

پاسخ مايكروسافت به شايعات روزافزون مربوط به جاسوسي NSAاين شركت عظيم خدمات نرم­افزاري و ابري براي مقابله با اين اتهام كه PRISM به داده­هاي كاربران اين شركت- شامل ارتباطات رمزگذاري­شده-  دسترسي بسيار داشته است، به شركت­هاي فيسبوك و گوگل پيوست. 

 

به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک، نهادهاي ضداطلاعاتي ايالات متحده براي از كار انداختن حفاظ­هاي امنيتي و رمزگذاري­ها ابزارهايي را در خدمات مايكروسافت، از جمله اسكار­درايو (SkyDrive)، اسكايپ (Skype)، و اوت­لوك (Outlook) تعبيه كرده بودند. بنا بر اين گزارش، مايكروسافت با همكاري با مؤسسۀ امنيت ملي ايالات متحده (NSA) و اف­بي­آي، نقش  مهمي در تسهيل دسترسي به داده­هاي كاربران داشته است.

از زماني كه ادوارد اسنودن، پيمانكار NSA، موضوع جاسوسي PRISM را افشا كرده است، شركت­هاي بزرگ فناوري، مانند اپل، گوگل و فيسبوك ناچار وارد كارزار مقابله با اين اتهام شده­اند كه دولت ايالات متحدۀ امريكا از دسترسي مستقيم به سرورهاي مراكز داده­اي ابري اين شركت­ها و داده­هاي كاربران آن­ها برخوردار بوده است. مايكروسافت در گزارش كوتاهي كه در تاريخ 11 ژوييه منتشر شده، ضمن اشاره به اتهامات اخير بر موضع اين شركت در مقابل درخواست­هاي دولت براي كسب داده­هاي مذكور تأكيد كرده است.

مايكروسافت مي­گويد كه اين شركت داده­هاي مربوط به مشتريان را تنها براي فرايندهاي قانوني در اختيار مي­گذارد و گروه بررسي­كنندۀ تطابق، هر يك از درخواست­ها را با دقت بررسي و مواردي را كه قانوني نباشند رد مي­كند. اين شركت اعلام كرده است كه تنها به درخواست­هاي مرتبط با شناسه­ها و حساب­هاي ويژۀ كاربري رسيدگي مي­كند و به درخواست­هاي كلي­اي كه مطبوعات طي هفته­هاي اخير راجع به آن­ها بحث به راه انداخته­اند پاسخ نمي­دهند. بنا بر اعلام مايكروسافت، اين موارد در اطلاعات مفصلي كه اين شركت اخيراً منتشر كرده مستند شده است.

پاسخ مايكروسافت به شايعات روزافزون مربوط به جاسوسي NSA

اين شركت چنين تأكيد كرده است: “به روشني اعلام مي­كنيم كه مايكروسافت به هيچ دولتي امكان دسترسي مستقيم و فراگير به اسكاي­درايو، اوت­لوك، اسكايپ يا هر محصول ديگري از مايكروسافت را نمي­دهد.” همچنين اعلام شده است كه قانون مانع تشريح مسائلي مي­شود كه ممكن است به روشن­تر شدن اين وضعيت كمك كند.

در اين گزارش آمده است: “در نهايت، وقتي محصولات خود را ارتقاء مي­دهيم و روزآمد مي­كنيم، ممكن است الزامات قانوني در مواردي ما را بر آن دارد كه امكان نگهداري اطلاعات را براي خود حفظ كنيم تا در مواردي كه اجبار قانوني يا درخواستي مرتبط با امنيت ملي وجود داردف پاسخگو باشيم. اين بحث­ها وجوهي دارند كه كاش مي­توانستيم راجع به آن­ها آزادانه سخن بگوييم.”

واكنش مايكروسافت منعكس ­كنندۀ وضعيت ساير شركت­هاي عظيمي­ست كه در معرض اتهام همكاري با دولت امريكا و دادنِ امكان دسترسي به داده­هاي كاربران قرار گرفته­اند. مارك زاكربرگ، مدير فيسبوك نيز براي روشن شدن موضوع، براي پاسخ به آنچه خود “گزارش­هاي شرم­اور مطبوعات دربارۀ PRISM” خوانده است از شبكۀ اجتماعي خود استفاده كرده است. او در مطلبي كه در تاريخ 7 ژوئن در صفحۀ فيسبوك خود منتشر كرده نوشته است كه اين شركت “بخشي از يك برنامه نيست و هرگز هم نبوده است” و امكان دسترسي مستقيم به سرورهايش را به كسي نداده است. زوكربرگ مي­گويد كه اين شركت هرگز درخواستي كلي يا دستوري قانوني براي تسليمِ اطلاعات و داده­هاي فراگير از هيچ نهاد دولتي­اي دريافت نكرده است.

مسئولان ارشد گوگل، لري پيج و ديويد دراموند نيز بر همين نكته تأكيد كرده­اند كه شركت­شان به هيچ برنامه­اي نپيوسته است كه به دولت امريكا يا هر دولت ديگري امكان دسترسي مستقيم به سرورهايش را بدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: