مهندس محمد نادري؛ مديرعامل شرکت بهين راهکار: يکپارچگي شاه کليد موفقيت فناوري اطلاعات است.
شبکه خبری دولت الکترونیک- يکپارچگي شاه کليد موفقيت فناوري اطلاعات است؛ اين اعتقاد مرداني است که شرکت بهين راهکار را بوجود آورده اند. شرکتي که رويکرد اصلي آن ارائه خدمات و محصولات براي متمرکز نمودن فعاليتها و کارکردهاي حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات است.
تلاش هاي شبانه روزي، خستگي ناپذيري، اعتقاد راسخ به موفقيت، حرکت در لبه فناوري و هوشمندي تجاري از ويژگيهايي است که مدير عامل شرکت در توصيف همکاران خود بکار مي برد.
زمان تحول- سلام؛ از بهين راهکار شروع کنيم از روزي که متولد شد بگوييد.
بهين راهکار ماحصل همفکري کساني است که اعتقاد راسخشان کارآفريني و ايجاد ثروت براي خود و جامعه بوده است. چندين سال مطالعه در خصوص مشکلات و مسائل موجود در حوزه IT و امنيت، ما را بر آن داشت تا «طرحي نو دراندازيم». در نظر بگيريد که در سازمانهاي بزرگ عمدتاً به بخش IT به عنوان يک بخش خدماتي نگريسته مي شود، همين موضوع سبب مي گردد که همه فعاليتها در جهت سرويس گرفتن از اين بخش معطوف شود در حاليکه براي مديريت مناسب تر و کاراتر واحد فناوري اطلاعات عموماً کاري انجام نشده و يا با افزايش نيروي انساني سعي در تسريع اجراي فعاليت هاي روزانه مي گردد.
مشکلي که در بسياري از سازمانها ايجاد شده است دستي شدن کارها در بخش IT است، يعني با جذب نيروي انساني بيشتر تلاش مي شود خدمات بيشتري به سازمان ارائه شود. در حاليکه در واحد IT مي بايست رويکرد اصلي بر «انجام خودکار» فعاليتها باشد. از اين رو تلاش ما بر ارائه مجموعه محصولاتي قرار گرفت که هدف آن يکپارچه سازي خدمات در فناوري اطلاعات و کاهش دخالت نيروي انساني براي ارائه سرويس ها و در نتيجه افزايش کيفيت خدمات است.
در حوزه امنيت نيز با جذب مجموعه اي از افراد نخبه، تمرکز شرکت در قطع وابستگي کشور به يک محصول استراتژيک و بشدت گران آمريکايي قرار گرفت. توليد محصول SIEM تحت عنوان CoreLog از خانواده محصولات SOC افتخاري است که نصيب اين شرکت شده است.
زمان تحول- از خدمات شرکت براي يکپارچگي حوزه فناوري اطلاعات بيشتر توضيح دهيد؟
براي يکپارچه کردن فعاليت ها در حوزه IT لازم است کليه خدماتي که در اين واحدها انجام مي شود شناسايي شده و راهکار مناسبي براي اينکار ارائه شود.
در دنيا شرکت هاي زيادي هستند که اقدام به شناسايي کارکردهاي حوزه IT نموده اند اما تعداد کمي از آنها توانسته اند نسخه عملياتي قابل اجرا ارائه کنند. بزرگترين شرکتي که توانسته است در اين حوزه محصولات قابل اتکايي ارائه دهد شرکت مايکروسافت است. اين شرکت با مجموعه ابزارهاي خود تحت عنوان «سيستم سنتر» گام بزرگي در جهت خودکار ساختن فعاليتها؛ حتي آنهايي که قبلاً تصور آنها نمي رفت انجام داده است.
شرکت بهين راهکار بعنوان نخستين شرکت ايراني ارائه دهند خدمات مرتبط با انتقال دانش، بکارگيري اين ابزارها را براي اولين بار در ايران آغاز نمود. بيش از دويست قرارداد منعقده با شرکتها و سازمانهاي مختلف نشان از استقبال آنها از اين محصولات و نيز اهميت و اثربخشي اين محصولات در سازمانهاي ايراني دارد.
زمان تحول- فرموديد در حوزه امنيت نيز فعال هستيد؟
بله؛ عرض کردم که شرکت بهين راهکار در حوزه توليد محصولات نيز فعال است. رويکرد ما در اين بخش، توليد محصولاتي است که مستقيماً با امنيت سازمانهاي ايراني مرتبط است. به عبارتي علاقه اي به وارد شدن به حوزه هايي که شرکتهاي ايراني ديگر در آن فعال هستند نداريم. CoreLog نام سامانه اي است که از آغاز توليد آن بيش از 5 سال مي گذرد. در اين مدت 3 نسخه از محصول ارائه شده و تلاش بسياري صورت گرفته است تا بتوانيم محصولي قابل اتکا و قابل رقابت با نمونه هاي خارجي که بشدت نيز گران هستند توليد کنيم.
هم اکنون سامانه CoreLog در بيش از 20 سازمان بزرگ ايراني نصب و پياده سازي شده است. يکي از بزرگترين افتخارات ما اين است که عرضه اين سامانه به سازمانهاي ايراني جلوي خريد محصولات خارجي را گرفته و مانع از خروج حداقل سه ميليون دلار ارز شده است.
زمان تحول- وقتي مروري در سايت شرکت داشتم چند مصاحبه تلويزيوني از شما ديدم مي توانيد درباره آنها بيشتر توضيح دهيد؟
دوستان من در بخش فني از عرق وطن پرستي بسياري برخوردارند. چند سال پيش خبري منتشر شد مبني بر اينکه يک حمله سايبري که در يکي از وزارتخانه ها صورت گرفته بود عيناً بعد از مدتي در يک سازمان ديگر نيز بوقوع پيوسته است. دوستان ما طرح توليد محصولي را پيشنهاد داده و اجرا کردند که بواسطه آن امکان تکرار حملات در سازمانها از بين مي رفت.
بعبارتي اگر يک سازماني دچار حملات سايبري شود الگوي حمله، منشاء حمله و نيز اطلاعاتي که بتواند در جلوگيري از اين نوع حمله مؤثر باشد به ساير سازمانها ارسال مي شود. در نتيجه مراکز ديگر به سرعت مي توانند روشهاي محافظتي را ايجاد نموده و از بروز حمله جلوگيري نمايند.
اين محصول که شبکه هوشمند پوشش امنيت دفاعي يا به اختصار شهپاد ناميده مي شود براي اولين بار در ايران توليد شده و فناوري آن در دست عده معدودي از کشورهاي دنياست. اعلام خبر توليد اين محصول به همان ميزان که براي مسئولين و کارشناسان حوزه امنيت در داخل کشور جالب بود براي خارجي ها بخصوص رسانه هاي رژيم صهيونيستي هم جالب بود.
زمان تحول- نگاه شما به آينده حوزه هاي کارکردي شرکت چيست؟
به نظر من در آينده حوزه فناوري اطلاعات حرکت سريعتري به سمت تمرگزگرايي و راهکارهاي جامع خواهد داشت. حل مشکلات و تعارضات، بين واحدهاي مختلف فناوري اطلاعات تنها از راه يکپارچه سازي بستر داده اي و تدوين فرايندهاي مديريت جريانات کاري با بکارگيري ابزارهاي مدرن و بهم پيوسته صورت مي پذيرد. بقول مايکروسافت اداره فناوري اطلاعات از انتهايي ترين نقاط سازمان يعني کلاينت ها تا مرکز داده آن بايد بشکل پيوسته و از طريق يک کنسول صورت بگيرد.
درحوزه امنيت نيز قضيه به همين منوال است. ايجاد مراکز عمليات امنيت با هدف تجميع و مديريت مسائل امنيتي سازمان از طريق راهکارهاي جامع مديريت اطلاعات و رخدادهاي امنيتي موضوعي است که به شدت پررنگ خواهد شد. از اين رو شرکت بهين راهکار مسئوليت و نقش خود را در تأمين اين نيازها مهم دانسته و در جهت تحقق اين اهداف تلاش بيش از پيش خواهد نمود.
زمان تحول- متشکريم از اينکه وقت ارزشمند خود را در اختيار خوانندگان فهيم زمان تحول قرار داديد.