به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک,حمید وطندوست گفت: این صندوق حمایتی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است و امور پرداخت تسهیلات و صدور ضمانتنامه را انجام میدهد که یکی از خدماتی که صندوق به فعالان صنعت الکترونیک، فناوری اطلاعات و شاخههای مرتبط ارایه میدهد، صدور ضمانتنامه است.
عضو هیات مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) افزود: در گذشته مجموعههای دولتی ضمانتنامههای صادره توسط صندوقها را معتبر نمیدانستند، اما از 26/4/292کارگروه حمایت از تولید، بندی را به ماده 3 آییننامه تضمین معاملات دولتی اضافه کرد که طبق آن بند تمام ضمانتهایی که توسط صندوقهای حمایتی دولتی صادر میشوند، برای مجموعههای دولتی قابل پذیرش شدند.
وی افزود: امسال در راستای سیاستهای دولت جدید برای حمایت از تولید، تصمیم گرفته شد که تا پایان سال در مجموع مبلغ 100 میلیارد ریال ضمانتنامه صادر کنیم.
وطندوست گفت: ضمانتنامهها دو نوع است؛ ضمانتنامه «شرکت در مناقصه یا مزایده» و «ضمانتنامه استرداد پیشپرداخت». با این ضمانتنامهها، صندوق متعهد میشود در صورت مطالبه ذینفع مبلغ ضمانتنامه را به ذینفع پرداخت کند. معاون فنی، برنامهریزی و توسعه صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک گفت: ضمانتنامه برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر میشود و به عنوان تضمین ضمانتنامه، وجه نقد، وثیقه ملکی، اوراق قرضه و اوراق مشارکت، سفته و اموال منقول و غیرمنقول از متقاضی دریافت میشود.
وی همچنین گفت: کارمزدی که از متقاضی گرفته میشود از صفر تا 1/5 درصد در سال است. به این صورت که اگر متقاضی برای گرفتن ضمانتنامه وجه نقد بگذارد (مانند کاری که در بانکها انجام میشود) هیچگونه کارمزدی گرفته نمیشود و در صورتی که دیگر وثیقهها را ارایه دهد کارمزد طبق جدولی تا سقف حداکثر 1/5 درصد تعیین میشود.
وی افزود: اکنون شرایط اقتصادی کشور به گونهای است که بانکها و موسسات مالی و اعتباری به سختی ضمانتنامه صادر میکنند. میگویند باید به میزان ضمانتنامه وجه نقد در بانک بلوکه شود یا کارمزدهایی تا سقف 130 اخذ میشود و این کار را برای متقاضیان مشکل کرده که اکنون صندوق برای متقاضیان صنعت ICT شرایط جدید را فراهم کرده است.