به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, دفاتر حقوقی و اقتصادی این مرکز در یک اظهارنظر مشترک اعلام کردند: در کشور ما، کاداستر به طور قانونی از سال 1345 در قانون سازمان نقشهبرداری و پس از آن در سال 1351 با اصلاح ماده (156) ثبت اسناد و املاک کاداستر وارد ادبیات حقوقی شده است.
پس از تصویب ماده (156) قانون ثبت در بودجههای سالیانه و برخی قوانین مرتبط از جمله قوانین برنامه، مصوباتی راجع به کاداستر مطرح شدند.
هرچند که 40 سال از اصلاح ماده (156) قانون ثبت و 22 سال از تصویب آییننامه اجرایی آن میگذرد لکن هنوز عملیات کاداستر در سطح کشور به پایان نرسیده و تقریبا تا سال 1379 فعالیت خاصی در این خصوص صورت نگرفته بود.
دلایل این تاخیر چند دههای را میتوان در چند مورد به اختصار گفت: نبود قانون جامع کاداستر، مشکلات و ضعف ساختاری و بودجهای سازمان ثبت اسناد و املاک، ناهماهنگی بین دستگاهها، ضعف نظارتی بر دستگاهها و نبود یا ضعف زیرساختهای لازم از لحاظ فنی. با توجه به این دلایل به نظر میرسد که با از بین بردن مشکلات فوقالذکر بتوان تسریع قابل ملاحظهای را در اجرا و اتمام طرح کاداستر در کشور شاهد
بود.
گزارش مذکور در ادامه میافزاید: طرح کنونی که در راستای پرکردن خلاهای قانونی اجرای کاداستر در کشور به مجلس ارایه شده است، پس از ارجاع به کمیسیون حقوقی و قضایی و بررسی در کمیته حقوق خصوصی آن کمیسیون؛ با اصلاحاتی روبهرو شده است که در این گزارش به بررسی اصلاحات مذکور و ارایه پیشنهادهای تکمیلی پرداخته شده است.
به نظر میرسد با تصویب متن مصوب کمیته حقوق خصوصی و پیشنهادهای تکمیلی مرکز خلاهای قانونی اجرای کاداستر در کشور رفع خواهند شد.