به گزارش پایگاه خبری اگنا، در بیانیهای که سرویس امنیت فدرال روسیه، جانشین کاگب در دوران شوروی، منتشر کرده آمده است: «مشخص شد چندین هزار گوشی از این برند آلوده شده است. آلودگی تنها محدود به مشترکان داخلی نبوده و تلفن مشترکین خارجی در نمایندگیها و سفارتهای دیپلماتیک در روسیه (از جمله سفارتخانههای ناتو)، کشورهای تازه استقلال یافته پس از فروپاشی شوروی و همچنین اسرائیل، سوریه و چین را نیز شامل میشده است.»
مقامات امنیتی روسیه گفتهاند اطلاعات به دست آمده نشان از «همکاری نزدیک بین اپل و سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده بهویژه آژانس امنیت ملی آمریکا» دارد. آنها اپل را متهم کردهاند که سیاست اعلامشدهاش در تضمین حفظ حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران «با واقعیت مطابقت ندارد».
وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیهای گفته است: «سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده برای چندین دهه از محصولات شرکتهای فناوری برای جمعآوری دادههای کاربران اینترنت در مقیاس بزرگ و بدون اطلاع آنها استفاده کردهاند.»
مقامات امنیتی روسیه درباره این بدافزار و نحوه کار آن جزئیات بیشتری را فاش نکردهاند. همچنین هنوز مشخص نشده است که مسکو چگونه این اطلاعات را به دست آورده است.
شرکت اپل و همینطور مقامات امنیتی آمریکا هنوز نسبت به این گزارش واکنشی نشان ندادهاند.
بر اساس شاخص قدرت سایبری مرکز بلفر دانشگاه هاروارد، ایالات متحده برترین قدرت سایبری جهان است و پس از آن چین، روسیه، بریتانیا و استرالیا قرار دارند.
پیشتر و کمی پس از اعزام نیروهای روسیه به اوکراین در سال گذشته، جاسوسان ایالات متحده و بریتانیا فاش کردند به اطلاعاتی دست یافتهاند که نشان میدهد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه قصد حمله به اوکراین را دارد.
منبع: یورونیوز
انتهای پیام/