«نامک» به جای «پم» می‌نشیند

محتوای جدول

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس گفت: پس از پیاده‌سازی نامک (نرم‌افزار ایستگاه معاملاتی کارگزاران) در شهرستان‌ها و ایجاد برخی تغییرات در آن، تالار حافظ به عنوان آخرین نقطه، به زودی میزبان این نرم‌افزار جدید خواهد بود.

به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, عباس احمدی در خصوص پیاده‌سازی این نرم‌افزار جدید در بازار سرمایه گفت: پس از پیاده‌سازی این نرم‌افزار در شهرستان‌ها و ایجاد برخی تغییرات در آن، تالار حافظ به عنوان آخرین نقطه، به زودی میزبان این نرم‌افزار جدید خواهد بود.
وی درباره کانال‌های ارتباطی با سهامداران افزود: در حال حاضر برای جمع‌آوری سفارشات خرید و فروش، دو کانال ارتباطی اصلی با سرمایه‌گذاران داریم که یکی سامانه‌های آنلاین یا معاملات برخط هستند که افراد به صورت مستقیم از طریق نرم‌افزارها، سفارشات خرید و فروش را ارسال می‌کنند و دیگری سامانه کارگزاری است که تا قبل از راه‌اندازی سامانه نامک (نرم‌افزار ایستگاه معاملاتی کارگزاران) از محصول خارجی پم استفاده می‌شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس افزود: با توجه به گسترش و ورود ابزارهای جدید به بازار سرمایه و افزایش حجم و تعداد معاملات، امکان پاسخ‌دهی سامانه قبلی نیاز بازار وجود نداشت. به همین دلیل، از یک سال قبل تولید سامانه جدید را در دستور کار قرار دادیم و با استفاده از تجربیات مهندسان مدیریت فناوری بورس تهران موفق به طراحی این نرم‌افزار شدیم. احمدی در خصوص پیاده‌سازی این نرم‌افزار در شهرستان‌ها گفت: در حدود یک ماه است که پیاده‌سازی این سامانه را از شهرستان‌ها آغاز کرده‌ایم و تمامی ‌شعب کارگزاری‌ها در شهرستان‌ها، مجهز به این سامانه شده‌اند.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با اشاره به آمادگی بورس تهران برای استفاده از سامانه جدید گفت: در روزهای پنج و ششم آبان ماه تالارهای اختصاصی و دفاتر تهران از سامانه نامک به جای سامانه پم استفاده خواهند کرد و به زودی به عنوان آخرین نقطه، تالار حافظ میزبان این نرم‌افزار خواهد بود و سیستم جدید جایگزین سیستم پم خواهد شد.
وی در خصوص تفاوت‌های عمده میان نامک و پم گفت: معماری جدید در نظر گفته شده برای نامک، امکان توسعه و نگهداری و کارآیی مناسب و امکان لحاظ شدن بدون محدودیت قابلیت‌های مختلف برای کارگزاران از اصلی‌ترین تفاوت‌های این سامانه با سامانه پم است.
وی افزود: برای مدیران کارگزاری نیز از لحاظ نظارتی و مدیریتی ویژگی‌های خاصی لحاظ شده است که پس از همه‌گیر شدن، این امکانات در اختیار کارگزاری‌ها قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران درباره محدودیت‌های موجود در سامانه پم افزود: برخی از ابزارهای جدید در سامانه پم قابل معامله نبودند مثل ابزارهایی که در بورس انرژی تعریف شده‌اند یا به فرض معاملات توافقی که اخیرا در فرابورس راه‌اندازی شده، اما در سامانه نامک قابلیت‌های جدیدی تعبیه شده است که امکان انجام معاملات توافقی، معاملات بورس برق و معاملات حراج حضوری را میسر می‌کند. وی بومی‌ بودن این سیستم و استفاده از توان مهندسان داخلی را از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین ویژگی این سامانه اعلام کرد و گفت: بومی ‌بودن سیستم و استفاده از نبوغ مهندسان ایرانی از مزایای ویژه‌ای است که باعث می‌شود در صورت نیاز به کم و کاستی‌های این سامانه در اسرع وقت پاسخگو بود. مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس در خصوص امکانات نظارتی این سامانه متذکر شد: امکانات نظارتی این سیستم متفاوت است و قابلیت مدیران کارگزاری را در راهبری فرآیند معاملات افزایش می‌دهد.
احمدی درباره ظاهر متفاوت سامانه جدید گفت: از لحاظ ظاهری سامانه نامک متفاوت با سامانه قدیم است و به اصطلاح کاربرپسند است.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در مورد برگزاری کلاس‌های آموزشی سامانه نامک گفت: از همه کارگزاران برای شرکت در کلاس‌های آموزشی دعوت شد و شرکت مدیریت فناوری بورس تهران آمادگی خود را برای تشکیل هرگونه کلاسی در صورت درخواست کارگزاری‌ها اعلام می‌کند البته کتابچه‌ای آموزشی نیز در خصوص این سامانه جدید تهیه و در اختیار کارگزاران قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: