به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک, CNN نوشت چند سالی است که گوگل یوتیوب را خریده و مالک آن شده و یکی از دلایل ربط این دو پلاتفورم همین امر است. به هر حال، مساله از آنجا شکل میگیرد که یکی از ویژگیهای یوتیوب اظهارنظرهای بیپرده و گاهی به دور از ادب در آن است و همین ویژگی باعث شده تا بسیاری از کاربران آن از اسامی مجازی برای اظهارنظر استفاده کنند، اما روش جدید آنها را مجبور میکند تا هویت واقعی خود را افشا کرده و نتوانند دیگر به اظهارنظرهای بیپرده بپردازند.
دامنه اعتراضات به اقدام جدید یوتیوب به جاود کریم (Jawed Karim)، بنیانگذار و طراح یوتیوب نیز رسیده، وی که از سال 2005 که نخستین ویدیو یعنی کلیپی از خود در باغوحش را روی این سایت گذاشت تا امروز هیچگونه اظهارنظر و یا پستی بر روی این سایت قرار نداده بود به این طرح جدید اعتراض کرد و در یک زیرنویس سوال کرد: چرا برای اظهارنظر نیاز به یک حساب گوگلپلاس داشته باشم؟
یوتیوب که متعلق به شرکت گوگل است، هنوز واکنشی به این اعتراضات نشان نداده است. اما با توجه به تعدد این اعتراضات و عدم کاهش اظهارنظرها در آن (براساس آنچه سایت اعتراضی change.org عنوان کرده است) برآورد میشود بهزودی ناگزیر به ایجاد تغییراتی خواهد شد. در گذشته نیز سایتهای توییتر و ورایزون در اثر همین اعتراضات ناچار به عقبنشینتی از برخی تغییرات شدهاند و کارشناسان معتقدند یوتیوب نیز مانند بسیاری سایتها و بازیهای کامپیوتری بسیار وابسته به نظر کاربران خود است، پس باید خواسته آنها را اجرا کند. هنوز مشخص نیست گوگل با هدف بالا بردن نفوذ شبکه اجتماعی گوگلپلاس اقدام به این کار کرده یا این نیز بخشی از برنامه بلندمدت این شرکت برای پایه قراردادن پلتفورم گوگلپلاس برای بقیه بخشهاست. آنچه مسلم است با توجه به اینکه اعتراض به این طرح تا این لحظه 16 هزار امضا دارد و موافقان فقط 10 امضا داشتهاند، طرح در مرحله اول اجرا با شکست روبهرو شده است.