شبکه خبری دولت الکترونیک – گسترش ارتباطات بین المللی در زمینه بانکها می تواند برای هر دوکشور مذاکره کننده بسیار مفید باشد و نظام بانکی کشور باید برای بهبود روابط بین المللی استانداردسازی بین المللی بانکی را رعایت کنند.
بانکداری الکترونیکی ایران با وجود کسب رتبه ششم در خاورمیانه و رتبه ۲۶ در جهان از نظر سرعت اینترنت و هزینه تا حدودی در وضعیت مناسبی قرار ندارد. بررسی موسسات تحقیقاتی و مطالعاتی نشان میدهد که به دنبال تحولات گسترده در بانکداری خاورمیانه و آسیا، بانکداری الکترونیک در ایران نیز تقریبا همپای برخی کشورهای منطقه پیش رفته و در برخی شاخصها پیشرفت مناسبی داشته است .
در همین رابطه حسن پورشاطری، مدیر اداره فناوری اطلاعات و انفورماتیک بانک سرمایه در مراسم افتتاح باجه شبانه روزي تمام الكترونيكي بانك سرمايه درباره وضعیت بانکداری الکترونیک کشور به خبرنگار حوزه بانک “رویکرد” گفت: جایگاه بانکداری الکترونیک کشور در دنیا در شرایط قابل قبولی قرار دارد و البته نیاز به یک سری تکمیل زیرساختها از جمله زیرساختهای ارتباطی ، مدرن و ضوابط و غیره دارد.
وی افزود: اما در حال حاضر رقابت خوبی برای ارائه محصولات و خدمات نوین بانکی در قالب بانکداری الکترونیکی در شبکه بانکی وجود دارد و بانکها محصولات و خدمات متنوعی نسبت به یکدیگر ارائه می دهند.
مدیر اداره فناوری اطلاعات و انفورماتیک بانک سرمایه خاطرنشان کرد: این خدمات قابل مقایسه است و در کل خدمات بانکداری الکترونیکی خوب است و قطعا در آینده این خدمات بهتر خواهد شد.
پورشاطری درباره چشم انداز خود از آینده بانکداری الکترونیک در کشور بیان داشت: آینده بانکداری الکترونیک را اینگونه پیش بینی می کنم که بانکها الزام خواهند داشت که به تامین نیاز روز مشتریان گرایش پیدا کنند چراکه یک زمانی نیاز بود مشتریان به شعبه ایی مراجعه و با یک فردی صحبت و اطمینان به آن فرد پیدا کنند اما امروزه با توجه به تکنولوژی های متنوع و ابزار روز بانکی و همینطور تغییر فرهنگ سازی در بهره برداری از ابزارهای الکترونیکی، مشتریان نیازهای جدیدتری دارند.
وی عنوان کرد: نیاز به اینکه مشتریان بدون آن که محصور به ساعت یا مکان خاصی باشند، بتوانند کلیه سرویس های بانکی خود را دریافت کنند و بانکها باید بدین سمت حرکت کنند که خدمات منطبق با رضایت مشتریان را نه به شکل کلی بلکه نسبت به تک تک مشتریان برنامه ریزی وارائه کنند و برای هر مشتری خدمت و محصول خاص آن مشتری را طراحی کنند.
مدیر اداره فناوری اطلاعات و انفورماتیک بانک سرمایه اظهار کرد: همچنین نحوه دسترسی مشتری را بر حسب علاقه مشتری طراحی کنند و به طور کلی از مفهوم گذشته بانکداری که به شکل cooperative بوده به بانکداری شخص به شخص تبدیل شود بدین معنی که برای هر شخصی خدمت و سرویس بخصوصی ارائه شده و هر مشتری نحوه دسترسی خاص خود را به خدمات بانکی داشته باشد.
پورشاطری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه توافق هسته ای نتایج مثبتی داشته و انتظار می رود که در حوزه بانکداری الکترونیک نیز شاهد تحول جدی باشیم به خصوص اینکه با تعدادی از کشورها نیز تبادل نظرات مختلفی در این رابطه صورت گرفته است حال از دیدگاه شما بانکداری الکترونیک کشور چه نقاط قوتی دارد که می تواند در این تعامل تقویت شود، گفت: قطعا بانک مرکزی برنامه ها و راهکارهایی را در خصوص تعامل بین المللی در نظر خواهد گرفت و این برنامه ها به بانکها ابلاغ خواهد شد که به تبع بانکداری الکترونیک نیز از این تحولات مستثنی نیست.
وی خاطرنشان کرد: گسترش ارتباطات بین المللی در زمینه بانکها می تواند برای هر دوکشور مذاکره کننده بسیار مفید باشد و نظام بانکی کشور باید برای بهبود روابط بین المللی استانداردسازی بین المللی بانکی را رعایت کنند به عنوان مثال برای قوانین مبارزه با پولشویی باید تطبیقاتی در کشور باتوجه به قوانین بین المللی صورت بگیرد. درواقع سیاستهای بین المللی بانکی کشور هم در زیرساختهای قانونی و هم زیرساختهای حقوقی باید تقویت و منطبق شود.
منبع: رویکرد