سیاره ای که زمین را خواهد خورد

محتوای جدول

تعداد کاربران اینترنت هر روز در حال افزایش است. به دنبال این افزایش، سایت‌ها، وبلاگ‌ها، رسانه‌های اجتماعی و ابزارهای آنلاین نیز روزبه‌روز گسترش پیدا می‌کند. از زمانی که اینترنت و ابزارهای آنلاین، ابزاری تجملی محسوب یا برای سرگرمی به کار گرفته می‌شدند، بسیار دور شده‌ایم. حالا اینترنت نه فقط جزیی از زندگی ما بلکه ضرورتی برای ادامه زندگی بسیاری از ما شده است؛ شغل‌مان، ارتباطات‌مان و بسیاری از خدمات مورد نیازمان را با استفاده از اینترنت دنبال می‌کنیم. در این میان سرعت رشد رسانه‌های اجتماعی و استفاده از ابزارهای ارتباطی آنلاین شگفت‌آور است. رسانه‌های اجتماعی، که در ابتدا از سوی برخی از کارشناسان و جامعه‌شناسان، می‌توانست برای جامعه یک آسیب جدی تلقی شود، حالا نه تنها تبدیل به یکی از ابزارهای ارتباطی مورد علاقه کاربران اینترنت شده بلکه کم‌کم تبدیل به یکی از موثرترین ابزار کسب و کار و بازاریابی و تبلیغات محسوب می‌شود. در این گزارش نگاهی می‌اندازیم به جامعه آنلاین در جهان.
 

به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک,حاضر روی کره زمین بیش از 7/1 میلیارد نفر زندگی می‌کنند و هر روز چیزی حدود 300 هزار نفر نیز به این جمعیت افزوده می‌شود. افزایش جمعیت و عوارضی که در پی دارد می‌تواند برای حیات زمین و به دنبالش حیات ما یک بحران بزرگ تلقی شود. ما ساکنان زمین جایی غیر از زمین نیز زندگی می‌کنیم، دوستانی داریم، بستر کسب و کارمان را پهن کرده‌ایم، یاد می‌گیریم و آنچه می‌دانیم را به دیگران منتقل می‌کنیم. اینجا جایی است که قوانین خودش را دارد، خطرهای زیستن در آن کم نیست و لذت‌هایش بی‌شمار است؛ دنیای مجازی. اگر فرض کنیم اینترنت، یک کره مانند زمین است، باید بگوییم کره اینترنت بیش از 2/5 میلیارد نفر جمعیت دارد و هر ثانیه نیز این جمعیت بزرگ‌تر می‌شود. جمعیت کره اینترنت تقریبا یک سوم جمعیت کره زمین است. وسیله ارتباطی این 2/5 میلیارد نفر فراوان و متنوع است؛ ایمیل، شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها و سایت‌ها، اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و غیره.

ساعتی 19 میلیارد و 370 میلیون ایمیل
کاربران اینترنت برای برقراری ارتباط تنها از طریق سرویس‌های ایمیل که محبوب‌ترین‌شان جیمیل و یاهو و آوت‌لوک است به صورت متوسط در هر ساعت حدود 19 میلیارد و 370 میلیون ایمیل ارسال می‌کنند. خاطره نوستالژی پست کردن نامه‌های دست‌نویس، خیس کردن چسب پشت تمبرها و انتظار برای رسیدن و برگشت جواب را شاید هیچ کدام از کاربران جوان امروز که بخشی از این 2/5 میلیارد نفر هستند تجربه نکرده باشند. (ساعت 11 و 30 دقیقه صبح: 229 میلیارد و 480 میلیون ایمیل ارسال شده – ساعت 12 و 30 دقیقه ظهر: 248 میلیارد و 850 میلیون ایمیل ارسال شده)

ساعتی 170 هزار پست
برخی معتقدند وبلاگ نویسی که روزگاری طرفدار بسیار داشت، امروز با وجود شبکه‌های اجتماعی به حاشیه رانده شده است. اما هنوز هم وبلاگ‌ها وجود دارند و وبلاگ‌نویسان می‌نویسند. وبلاگ‌نویسان در کره اینترنت به صورت متوسط هر ساعت بیش از 170 هزار پست یا مطلب در وبلاگ‌های خود منتشر می‌کنند. بنابراین می‌بینید که سهم وبلاگ نویسان از تولید محتوا در کره اینترنت کم نیست. (ساعت 11 و 30 دقیقه صبح: یک میلیون و 973 هزار پست ارسال شده – ساعت 12 و 30 دقیقه ظهر: 2 میلیون و 143 هزار پست ارسال شده) سرویس‌های وبلاگ نویسی محبوبی مانند وردپرس، بلاگر و سرویس‌های بومی شده در کشورهای مختلف مانند بلاگفا و پرشین بلاگ در ایران، هنوز هم میزبان کاربرانی هستند که وبلاگ‌های نو به ثبت می‌رسانند.

روزی 500 هزار پست برای سال 2012
jeffbullas.com گزارش داده بر اساس آخرین آماری که اکنون در دست است 60 درصد وبلاگ‌نویسان مرد و 40 درصدشان زن هستند. بر اساس این آمار 43 درصد وبلاگ‌نویسان از وردپرس، 35 درصد از بلاگر، 16 درصد از تامبلر، TypePad و Posterous و شش درصد از دیگر سرویس‌ها برای وبلاگ‌نویسی استفاده می‌کنند.

پارسال 42 میلیون وبلاگ فعال بود
در سال 2012 حدود 42 میلیون وبلاگ وجود داشته و روزانه 329 میلیون نفر از 25 میلیون صفحه وبلاگ دیدن می‌کردند. وبلاگ‌نویسان سال 2012 روزانه 500 هزار مطلب جدید در وبلاگ‌هایشان منتشر می‌کردند و 400 هزار نظر برای مطالب مختلف در وبلاگ‌ها می‌نوشتند. اگر این آمار را با آماری که وردپرس در وبلاگ خودش منتشر کرده (مربوط به سال 2013) مقایسه کنید خواهید دید که رشد وبلاگ‌نویسی با وجودی که بسیاری از کارشناسان فکر می‌کنند وبلاگ‌نویسی به حاشیه رفته، از سال 2012 تا امسال چشمگیر است.

ماهی 47 میلیون پست برای وردپرس
آخرین آماری که وردپرس در سایت خود wordpress.com اعلام کرده نشان می‌دهد تنها این سرویس حدود 69 میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. بر اساس آمار این سرویس، بیش از 385 میلیون نفر هر ماه بیش از 11/2میلیارد صفحه وبلاگ وردپرس را می‌خوانند. کاربران وردپرس هر ماه حدود 47/2میلیون مطلب در وبلاگ خودشان تحت این سرویس منتشر می‌کنند و بیش از 68/7میلیون نظر برای مطالب وبلاگ نویسان می‌گذارند. وردپرس به 120 زبان سرویس ارایه می‌دهد که 10 زبان اولش عبارتند از انگلیسی با 66 درصد سهم، اسپانیایی با 8/7 درصد سهم، پرتغالی با 6/5 درصد سهم، اندونزیایی با 5/3 درصد سهم، ایتالیایی با دو درصد سهم، آلمانی با 1/8 درصد سهم، فرانسوی با 1/4 درصد سهم، روسی با 1/1 درصد سهم، ویتنامی با 1/1 درصد سهم و سوئدی با یک درصد سهم.
ساعتی یک میلیارد و 680 میلیون حرف
اگر بخواهیم آمار وبلاگ‌نویسی را با آمار توییت‌های روزانه مقایسه کنیم، کمی از تاثیر تولید محتوای وبلاگ‌نویسان ناامید می‌شویم. طبق آماری که بین ساعت 11و نیم تا 12 و نیم ظهر دیروز به دست آوردیم توییتری‌ها در این یک ساعت بیش از 12 میلیون توییت کردند. هر توییت 140 کاراکتر است. بنابراین می‌توانید حدس بزنید تنها در یک ساعت در توییتر چند کاراکتر نوشته می‌شود؛ بیش از یک میلیارد و 680 میلیون کاراکتر یا حرف یا حرف در هر ساعت روانه توییتر می‌شود. با این آمار می‌توانید دنیای دیوانه‌ای از کلمات را تصور کنید که هر روز بر تعدادشان افزوده می‌شود. (ساعت 11 و 30 دقیقه صبح: 143 میلیون توییت – ساعت 12 و 30 دقیقه ظهر: 155 میلیون توییت)

ساعتی 183 میلیون جست‌وجو
اشتیاق به دانستن و یاد گرفتن از جمله ویژگی کاربران اینترنت است. آمار بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی آنلاین؛ گوگل نیز گواه این موضوع است. آمارها نشان می‌دهد هر ساعت به صورت متوسط بیش از 183 میلیون جست‌وجو در گوگل انجام می‌شود. (ساعت 11 و 30 دقیقه صبح: دو میلیارد و 163 میلیون جست‌وجو در گوگل – ساعت 12 و 30 دقیقه ظهر: دو میلیارد و 364 میلیون جست‌وجو در گوگل)

نقشه جهانی شبکه‌های اجتماعی
سایت pewinternet.org هفته گذشته اعلام کرد 72 درصد از بزرگ‌سالان آنلاین از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. اهمیت شبکه‌های اجتماعی امروز بر هیچ‌کس پوشیده نیست. اگر نقشه‌ای که vincos.it بر اساس رتبه‌بندی‌های Alexa در سال 2013 تهیه کرده را با نقشه شبکه‌های اجتماعی در سال 2009 مقایسه کنید، می‌بینید که میزان رشد و تمرکز کاربران در استفاده از شبکه‌های اجتماعی چه تغییری کرده است. همان‌طور که در عکس‌های یک و دو مشاهده می‌کنید در سال 2013 رشد شبکه اجتماعی فیس‌بوک به عنوان بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی دنیا کاملا ملموس است. هر چند این نقشه کامل نیست و جای خالی شبکه‌های اجتماعی پرطرفداری مانند توییتر و گوگل پلاس به عنوان دومین و سومین شبکه اجتماعی بزرگ در جهان را می‌توان دید.

* تمام آمارهای این گزارش بین ساعت 11 و 30 تا 12 و 30 روز گذشته از سایت www.worldometers.info گرفته شده که آمار لحظه به لحظه و روزبه‌روز را در جهان منتشر می‌کند. طبیعی است این آمار در ساعت‌های مختلف روز اندکی کاهش یا افزایش پیدا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: