جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

لزوم نظارت بر استفاده از پهپادهای غیرنظامی

محتوای جدول

 

 

 

پهپاداخیراً در واکنش به حساسیت ها و نگرانی های مردم در خصوص استفاده از فناوری های نوین که می تواند حریم خصوصی شهروندی را تهدید نماید، در بسیاری از ایالت های آمریکا قانون جدیدی برای کنترل و نظارت بر استفاده از پهپادها تهیه و تنظیم شده است. ایالت فلوریدا نیز اولین ایالتی است که این قانون را تصویب و به مرحله اجرا گذاشته است.

طبق این قانون، برای استفاده از پهپاد (پرونده هدایت پذیر از دور) پلیس باید مجوز قضایی داشته باشد که در آن دلایل نیاز به استفاده از این وسیله قید شده باشد. پلیس تنها زمانی می تواند بدون مجوز اقدام به استفاده از پهپاد نماید که تهدید جانی و مالی جدی علیه شهروندان وجود داشته باشد و یا وزارت امنیت داخلی آمریکا، خطر حملات تروریستی را جدی تشخیص دهد.

ایجاد محدودیت برای پلیس جهت استفاده از پهپادها زمانی آغاز شد که طبق یک مصوبه قانونی از سوی رئیس جمهور آمریکا، بخش های خصوصی و غیر نظامی مجاز به ارائه خدمات پهپاد در فضای کشور آمریکا شدند. نظارت بر پرواز امن و سالم پهپادها نیز بر عهده سازمان هواپیمایی آمریکا (FAA) گذاشته شد.

 

برخی آمارها و پیش بینی ها نشان می دهد که ظرف چند سال آینده، حدود ۳۰ هزار پهپاد برای ارائه خدمات و سرویس های مختلف در آسمان ایالت های مختلف آمریکا به پرواز در خواهند آمد.

این نگرانی وجود دارد که با استفاده از پهپادهای مجهز به سیستم های تشخیص چهره و هویت، سیستم های شناسایی پلاک اتومبیل، سیستم های تصویربرداری حرارتی (برای شناسایی انسان و موجودات زنده از طریق حرارت بدن آنها)، سیستم های شنود اینترنت Wi-Fi و دیگر سیستم های شناسایی، به بهانه و دلیل حفظ ایمنی و امنیت شهروندان، به حریم خصوصی آنان تعرض شود. مگر آنکه قوانین و مقررات سختگیرانه ای در این خصوص به اجرا در آید.

از طرف دیگر، سازندگان پهپادها، این نگرانی ها و حساسیت های مردم را بی مورد و کم اهمیت می دانند و بر کاربردهای مفید و سودمند این پرنده های جدید تاکید دارند. سازندگان پهپادها که اغلب شرکت های بزرگ سازنده هواپیما هستند، کاربردهایی نظیر کنترل ترافیک، نظارت بر باغات و مزارع، اطلاع رسانی و خبر، نقشه برداری زمین و… را مثال می آورند.

در کشور خودمان نیز، اخیراً وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از انجام یک پروژه تحقیقاتی برای ساخت هواپیمای بدون سرنشین دورپرواز که امکان ارتباط رسانی در مناطق دورافتاده و خاص را داشته باشد، خبر داد.

محمد حسن نامی با تاکید براینکه عموما هواپیماهای بدون سرنشین برای مقاصد امنیتی و نظامی طراحی می شوند، اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری پژوهشگاه ارتباطات در حال انجام کار تحقیقاتی است که از هواپیماهای بدون سرنشین برای انجام امور اطلاع رسانی استفاده کند.

وی گفت: در این راستا یک پروژه تحقیقاتی برای ساخت هواپیمای دورپرواز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات کلید خورده است که براساس آن امور دیتا رسانی اعم از دیتای صوتی و دیتای تصویری از طریق این هواپیما ارسال شود.

نامی با بیان اینکه امروزه هواپیماهای بدون سرنشین به راحتی در نقاط مختلف جو قرار می گیرند، اضافه کرد: این قابلیت این امکان را به هواپیماهای بدون سرنشین می دهد که به راحتی ارتباط رسانی در مناطق خاص و صعب العبور و دور افتاده را در زمانهای مختلف انجام دهد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید براینکه این پروژه در مرحله تحقیقات قرار دارد، گفت: نمی توان برای عملیاتی شدن این پروژه زمان مشخصی را اعلام کرد اما تمامی سعی مان این است که با همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در آینده بتوانیم امکان ارسال اطلاعات صوتی و تصویری را برای خدمات رسانی به مردم از طریق هواپیماهای بدون سرنشین دورپرواز فراهم کنیم.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم: