رئیس اداره آمار و فن آوري اطلاعات دانشگاه علوم پزشكي اراك از آغاز ارزیابی پورتال هاي دانشگاه خبر داد.
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک، دکتر ريتا ظهيري افزود: از اواسط دهه 1990 حوزه پژوهشي جديدي به نام «وب سنجي» بر پايه روش هاي اطلاع سنجي جديد به وجود آمد كه كار آن، پژوهش درباره ماهيت و خصوصيات وب است. در وبسنجی تلاش میشود تا فعالیتهای مختلف موجود در محیط وب به صورت کمی درآمده و قابل اندازهگیری شوند تا بتوان بر اساس اطلاعات کمی به دست آمده در خصوص رفتارها، آینده، بهبود روشها، طراحی سایتها، تقویت و اصلاح موتورهای کاوش و به طور کلی فعالیت در محیط وب تصمیمگیری نمود. به همین منظور اداره آمار و فن آوري اطلاعات دانشگاه علوم پزشكي اراك مبادرت به ارزیابی پورتال هاي دانشگاه کرده است.
وی هدف از انجام این طرح را بازبینی و ارزیابی منظم پورتال ها از جنبه های ساختاری و محتوایی و به دنبال آن مشخص شدن نقاط ضعف و قوت آنها، راهبردی مناسب برای سیاستگذاری و تصمیم گیری عنوان کرد.
رئیس اداره آمار و فن آوري اطلاعات گفت: ارزیابی پورتال هاي دانشگاه می تواند عملکرد آنها را در مقایسه با یکدیگر مورد سنجش قرار دهد و مدیران واحدهاي تابعه دانشگاه می توانند از وضعیت حوزه تحت پوشش خود در مقایسه با ساير واحدها آگاه شوند.
وی با تشریح طرح وب سنجی دانشگاه که در اداره آمار و فن آوري اطلاعات در دستور کار است، افزود: برای ارزیابی پورتال ها از روش وب سنجی با تأکید بر پنج شاخص رتبه ترافیک، قابليت رويت، اندازه سايت، تعداد فايل هاي علمي موجود و طراحی استفاده خواهد شد.
ظهيري اضافه کرد: نظام ارزیابی پورتال هاي دانشگاه علوم پزشكي اراك، اطلاعات مربوط به رتبه ترافیک، ضریب تاثیر وب و طراحی هر پورتال را به طور مجزا محاسبه می کند و در نهایت رتبه کل هر پورتال را ارائه می دهد.
وی ادامه داد: با رشد روز افزون وب سایتهای مراکز آموزشی و پژوهشی ایران و اهمیت آنان در معرفی اینگونه مراکز و ارائه یافته های تحقیقاتی اعضای هیئت علمی و پژوهشگران، ارزشیابی آنها از جنبه های اعتباری، قابلیت اجرا، قابلیت استفاده و … ضروری است.
لازم به ذكر است دانشگاه علوم پزشكي در حال حاضر داراي 58 پورتال مي باشد كه جهت دسترسي به آنها مي توان به آدرس www.arakmu.ac.ir مراجعه نمود.