اما این نظارت بدون کنترل ممکن است به تماسهای تلفنی محدود نشده و شامل ایمیلها و اس ام اس ها و پیامهای مبادله شده چتها نیز بشود. در نتیجه تمام کانالهای ارتباطی عموم کنترل میشوند.
به گزارش شبکه خبری دولت الکترونیک، بعد از افشاگری برنامه PRISM توسط Edward Snowden در ابتدا غولهای اینترنت منکر ان شده و کمی بعد انرا نیمه تائید کردند.
از طرفی ناسا تلاش کرد تا کمی جنجالها را بخواباند و اعلام کرد که هر چند اینکار ممکن است اما داده های محل افرادی که تماس میگیرند یا با انها تماس گرفته میشود حفظ نمیشوند که ظاهرا دلیل ان هزینه سنگین ان است.
اما تلاش ناسا برای خواباندن جنجال بیهوده بود چون در یک گرد همائی مخفی در مقابل کمیسیون کنگره امریکا, ناسا پذیرفته است که برای شنود تماسهای تلفنی نیازی به حکم قانونی ندارد. در هر حال این چیزی است که یک نماینده دمکرات نیویورک در هفته گذشته به یک ژورنالیست گفته است.
اما James Clapper, رئیس اطلاعات امریکا طی بیانیه ای انرا نفی کرده و گفته است : “اعلام اینکه یک انالیست ساده میتواند مکالمات ملی را بدون حکم قانونی شنود کند صحت نداشته و به کنگره داده نشده است. فقط برنامه بخش ۷۰۲ که خارجی هائی را که در خارج از امریکا هستند شنود میکند تسلیم کنگره شده است.”
اما بر اساس واشینگتن پست برنامه های دیگری هستند که فراتر از برنامه PRISM میروند. یکی از انها NUCLEON نام دارد که امکان گرفتن و شنود مکالمات تلفنی بر اساس فیل*ر کلمات کلیدی است. این بیشتر ما را در مورد توانائی های ناسا و طریقه ای که وزارت دادگستری امریکا عمل میکند روشن میسازد : “تفسیر قوانین فدرال نظارت برای اجازه دادن به هزاران انالیست پایه برای شنودهای تلفنی”.
اما این نظارت بدون کنترل ممکن است به تماسهای تلفنی محدود نشده و شامل ایمیلها و اس ام اس ها و پیامهای مبادله شده چتها نیز بشود. در نتیجه تمام کانالهای ارتباطی عموم کنترل میشوند.
سازمانهای دفاع از ازادیهای کشورهای گوناگون این را یک فاجعه برای ازادیهای فردی و حق حریم خصوصی دانسته اند. در نامه ای سرگشاده که انان برای اعضای کنگره امریکا ارسال کرده اند قید شده است : “ایجاد مکانیسمهای نظارت در قلب ارتباطات دیجیتالی جهانی, خطری بزرگ برای حقوق انسانی در زمان دیجیتالی است”.
همچنین انها قید کرده اند : “تجاوز حکومتی به حقوق انسانی شهروندان خواه شهروندان ان کشور باشند یا شهروندان کشوری بیگانه غیر قابل قبول است.”